A víz gyógyitó ereje avagy? Lehetetlen dolgok, lehetetlen helyeken!

A kijelölt helyen tilos a fürdőzés!

A hideg vízes fürdőzés jót tenne nekem, és még sok más embernek, kiknek az üléstől, a szellemi munkától elsatyult szervezetét felélénkítené, és növelné a szervezetük ellenállóképességét, és segítené az imunrendszerüket.
Érzékeny, ideges, mindenre kifogást kereső emberek esetén, nem érdemes megpróbálni a hideg vízet, nekik csak a langyos a jó! Ha lehet, hideg vízbe reumások, szívbajosak se ugráljanak, igaz már az ókori Hippokratész is csak jókat írt a hídeg vízről, de Velencében, a Szent Márk téren, Tilos fürdeni!

Ha mégis hideg vízben szeretnél ugrálni, vagy úszkálni, valahol máshol próbáld ki, mert a hideg víznek óriási hatása van a szervezetünkre :
Javítja a vérkeringést, enyhíti a depressziót, megőrzi a bőr, és a haj egészségét, erősíti az immunrendszert, növeli a tesztoszteront, növeli a termékenységet, növeli az energia és a jólét érzését.

Egy gumicsizma

Magas vízállás időszakában lennél Velencében

Nos, ha a magas vízállás időszakában lennél Velencében, valószinű óriási élményben lesz részed!

Akik itt élnek, már megszokták az időnkénti magasabb vízszintet, neked viszont nem árt megtudni néhány hasznos információt. Cipődet semmiképp ne vedd le, mert mindenhol, így itt is előfordulhatnak kéretlen ittlakók, ilyen egy csinos patkány, amely ha beléd harap, sürgősen keress fel egy orvosi ügyeletet!
Tehát marad a cipő, amíg a tengerszint nem emelkedik 110 cm fölé (az itteni lakosokat sms-ben értesítik, ha felíratkoznak a Centro Maree Comunale információs oldalra), és mivel Te kimaradsz ebből, érdemesebb, a biztos ami biztos alapon, beszerezned egy gumicsizmát.
Mivel már sokan írtak róla, biztos tudod, hogy az erre alkalmas, összeszerelt fapallókon, átjáró deszkákon lehet közlekedni a magas víz esetén.
A “buszok és villamosok”, pardon, vaporetti kishajók, természetesen a vízállástól függetlenül közlekednek, ám a megállóhelyek viszont módosulhatnak. Információt a ACTV honlapján találsz!
Gondolom, érdekel még egy apróság, ha a viz magassága eléri a 140 cm-t, (talán jobb otthon maradni), mert a város több mint 50 %-a víz alatt van!

Ha mégsem így döntenél hát,kívánok neked, jó kis kalandozást a tengeren és jó szórakozást!

I benefici dellʼacqua fredda :
Migliora la circolazione ,aumenta il testosterone,mantiene la pelle e i capelli sani,migliora la circolazione,allevia la depressione,rafforza l’immunità,aumentano energia e benessere,aumenta la fertilità.

Ma :Vietato balneazione a Venezia!Quando cʾe lʼacqua alta è vietato di togliervi le scarpe perché ci sono molti pantegane meglio comprare premunirsi di quegli stivali usa e getta.Usare i percorsi delle passerelle e ricordarsi di non fermarsi(ci sono pure altri ).Per una turista è bene sapere oltre di 110 cm di marea è obbligata usare dei stivali,invece la popolazione è avvistata tramite sms a base di iscrizioni al servizio informativo del Centro Marre comunale.I vaporetti alcuni percorsi saranno modificati,perciò meglio informarsi dallʼACTV.

Az íróról:

 

2 hozzászólás

 1. Fodor Tiborné Gabi néni / november 23, 2014 at 6:19 du. /Válasz

  Kedves Gabriella !
  Talán a keresztnevünknek köszönhetően véletlenül ráakadtam a “blogodra” és nagyon felkeltetted a
  figyelmemet. Szeretnék ezentúl is olvasni és képeket látni Tőled.
  Üdvözlettel: Gabi néni

  • Gabi / november 24, 2014 at 3:24 du. /Válasz

   Kedves Druszám Gabriella! Nagyon szivesen nagyon megtisztelő,köszönöm.Irj nyugodtan szivesen irok olyat is ami téged érdekel.Baráti üdvözlettel :Gabriella

Véleményezd!