Nekem gyönyörű emlékeim vannak az általános iskolás koromból mégis elgondolkodtató volt számomra,hogy ma már létezik olyan Otthon-Családi iskola ahol nincsen osztályzat és nincsen felelés és a tananyagot a szülők tanítják!

Emlékszem amikor nagyobbik gyerekem iskolás korú lett, s megpróbáltam alternatív iskolát találni csekély sikerrel,a legközelebbi iskola(Waldorf) több mint 80 km-re volt tőlünk igy mi is beíratkoztunk a hagyományos iskolába.
Olaszországban az azóta eltelt 10 év alatt óriásit fejlődött az egyéni oktatás, egyre több lehetőség közül lehet választani legyen az alternatív iskola vagy a gyorsan terjedő család-otthoni iskolák.Pontosan miről is van szó?

Back to homeschoolingNos az általános iskolai anyag amely leginkább tanítható, amelyet szerte Olaszországban egyre több család választ magának.(A felmérés szerint felső osztály és gimnázium anyag tanítására legtöbb szülő nem vállalkozik.)
A választék színes mint a természet valahol több szülő fog össze, máshol az otthon lévő anyuka vesszi kezébe saját gyermeke sorsát(is).
Vannak olyan szülők akik az általános iskola tananyaga szerint haladnak otthon és van ahol a szülő rugalmasabban oktatás híve, legyen az írás, olvasás vagy festés, kenyérsütés, kerékpár kirándulást ahol a gyermek játszva tanul és fejlődik tovább.
Az ily módon tanított kis lurkó év végén egy alkalmassági vizsgán vesz részt amely egyre nagyobb visszhangot kelt,hisz az otthon tanított kisgyermekek kivétel nélkül mind átmennek az alkalmassági vizsgán.

Az olasz törvény szerint…

Az Olasz törvénykönyv szerint a szülőnek joga van gyermekét otthon tanítani (articoli 30 e 33 della Costituzione Italiana e del Dlgs del 16.04.1994 n.287 art 11,comma 1 e 2).
Ma már egy általános iskolai tananyag könnyen tanítható hisz:internet, könyvtár, lexikonok és tankönyvek valamint maga az élet áll rendelkezésére minden olyan szülőnek aki magát alkalmasnak találja az általános iskolás korú gyermekét otthon tanítani.

Home-Schooling3

Az íróról:

 

Véleményezd!