A legnagyobb kincs az idő(d) !

Szeretnéd visszaforgatni az idő kerekét ?

Meg lehet változni 40,50,60,70,80 évesen?
A válaszom igen. Szinte teljes változást érhetsz el,ha nekem sikerült neked is menni fog! Ez nem jelenti azt,hogy hirtelen mindent rózsaszinben fogsz látni és néha lesznek rossz napjaid is, de az életed másképp fogod làtni.
Nem kell hozzá világot váltani,nem kell hozzá új autó,új ház,új ország, semmi más nem kell hozzá csak Önmagad.Szívesen válaszolok ha írsz privátban ..addig is kalandozunk el ismét Italiában.

Az élet itt van a kezükben, itt van a szívünkben, itt van minden lélegzetünkben és már itt is vagyunk az időben.

Van egy hely ahol vissza lehet forgatni az idő kerekét ?

Pontosan 1 óra 53 perc vagy 140 km Bibione-től,legközelebb itt a helyed!

Pesariis, Friuli Venezia Giulia tartományban Udine város közigazgatása alatt, 750 méteres tengerszint feletti magasságban található, kevesebb mint 178 lakossal és óriási világhírnévvel. A hely az órák gyártására összpontosít és az olasz óraközpont helye is egyben. Aki erre jár ebben a kis faluban, képzeletben visszafordíthatja az idő kerekét, hisz itt minden van : tűzóra, napóra,vízóra,csillagóra,ingaóra,toronyóra,harangóra és mindenfajta óra ahogy az ódon falak között lépkedünk.

Pontosan hol ? Múzeum a szabad ég alatt Pesariis-ben Udine közigazgatása alatt

Egy kis történet :
Az órák gyártását Pesariisban a 17. század elejétől dokumentálták Az óragyártás fejlődésének kulcsfontosságú alakja a helyi folklór szerint egy bizonyos Solari nevű személynek köszönhető aki 1700 körül telepedett le.A fő hipotézis szerint egy Genovai városból származó száműzetésben élő kalóznak köszönhető aki,hogy elkerülje hitelezőit a Velencei köztársaság területén telepedett le és az órák építésére felhasználta mechanikai és csillagászat ismereteit. A valósabb elmélet szerint a kereskedelmi kapcsolatoknak köszönhető a titok nyitja, hisz ez a terület kereskedelmi útak mellett haladt el amelyek Németországba és Ausztriába vezettek a kereskedőket akiket cramârs nevezettek el, fűszereket és szöveteket exportáltak az Alpok közelében.Nem kétséges, hogy ezeknek a kereskedőknek sok lehetőségük volt ahhoz, hogy kapcsolatba léphessenek a bajorországi országgal, ahol a mechanika és az óragyártó iparág már nagyon fejlett volt, és valószínű, hogy amikor hazatértek magukkal hoztak termékek és a kereskedelem titkait, amelyek ezután a helyi ipar alapját képezték.
A gyárat 1725-ben alapították a nevét a legendává nőtt Solari kalóztól kapta : Fabbrica Solari ma pedig Fratelli Solari hívják .A gyár azóta óríásit fejlödött és mai napig olasz tulajdonosa van.

A 2000-években a falu adminisztrácíója elínditotta a The Country of Clocks projektet amely által a központjában 24 monumentális órát állítottak fel kisebb nagyobb órákon kivűl és akinek szerencséje van itt akár VISSZA IS FORGATHATJA AZ IDŐ(KEREKÉ)T ha másnem képzeletben…

 

Az íróról:

 

Véleményezd!