Repül az idő a lila barackfa mesés kertjében

Gyere velem ha szereted a mesét!?

Hol vagy?Körbe nézzek és már sehol senki, csak a vidám gyerek kacagást hallom és a lábnyomokat látom, vajon hová visznek?

Mesés programok

Olaszország gyerekeknek

Gyerekeink két másodperc alatt birtokba veszik a kastélyt és csemetéink fantáziája,érzelmei,vágyai gondolatban itt, szárnyra kapnak.
A kastélyban minden van,legyen az bújocska a labirintusban,repülés története Leonardo da Vincitöl a repülő modellekig a kezdőtöl a haladóig,igazi repülők egészen a kastély hőlégballonjáig, amely a palota kertjében lebeg.
Ahogy keresztül szaladsz a kerten,hirtelen egy hatalmas tóhoz érsz ahol, egy óriási vízirepülővel találod magad szembe csak aztán el ne szállj vele…

Szülőknek is jár a kikapcsolodás:

Hol van biricoccolo?

Halk suttogást hallok talán a nimfák beszélnek,de szerencsére nem a férjemre fáj a foguk.

Mielött egy málnaizü banánfát keresnénk, bemutatom a kastély egyik sztárját:a pápa barackfáját vagy a barackszilvafát igen ez itt biricoccolo mert,hogy ilyen is van.Nos ez egy antik gyümölcsfa amelyet nagyon kevesen ismernek leginkább a sárgabarackfára vagy szilvafára emlékeztett bennünket,biricoccolo fáról mindenesetre 1791-ben már emlitést tesznek mint a pápa barackfája vagy lila barackfa.

Miután a kastélyt bejártuk érdemes a kertjében megpihenni,hisz itt csak meglepetés vár ránk,amikor úgy gondolod,hogy nincs már új a nap alatt és végig sétálsz a rózsatövek között, hirtelen a nimfák kertjében találod magad.Nos jobb ha oda figyelsz, még mielött a hely elvarázsol téged is,hisz a nimfák a görög mitológia nőalakjai, virágok formájában csábítják a halandót az örök maradásra.
A nimfák kertje a nimfák otthona is, hisz kötödnek a szép helyekhez,tájakhoz,hűs barlangokhoz,dús rétekhez,fákhoz,patakokhoz,igy mielött végleg elcsábulsz jobb ha résen leszel.

Castello San Pelagio kastély nyitvatarása :

A kastély nyitvatartása marciustól novemberig: szerdán és csütörtökön 9-töl 13-ig,pénteken és szombaton 9-13/14.30-18.30-ig, vasàrnap és ünnepnapokon :10-19.00-ig.
Decembertöl februárig csak vasárnap és ünnepnapokon (kivétel karácsony és január elseje)):10-17-ig.


Ciao sai dove il biricoccolo?

Si trova nel giardino incantanto, insieme con le giovane fanciulle reincarnate come ninfe che rappresentano degli elementi della natura,fatte d’acqua,aria e luce.
Il nostro amico biricoccolo é un albicocco violetto molto bririchino, perché il suo sapore sa di susino e alcuni autori hanno citato la specie con il nome di albicocco nero oppure albicocco del Papa.

Qui trovi tutto anche il museo dell’aria e del volo,vieni con i tuoi amici e divertiti nel labirinto,perché il tempo qui è vola!

Per informazione clicca sul blu.Buon divertimento!

Wrong coordinates

Az íróról:

 

Véleményezd!