Középkorba léptél, ne aggódj nem vagy egyedül!

Azt gondolom minden ember életében eljön egy homályos sejtés,hogy valamilyen módon változtatni kellene a mostani életén.Gyakran ami eddig kellemes elfoglaltság volt, az most hirtelen nyomasztó és kevésbé elviselhetővé válik.Ott van bennünk,hogy valahogy változtatni kellene, de azzal is tiszában vagyunk,hogy gyakran nincs lehetőségünk életünk derekán már egy újabb kalandba belevágni hisz az évek már tova szálltak és egyre reálisabban látjuk a határokat és a korlátokat.

Végtelen messzeség ?
Én a blog írója sem vagyok különb amit eddig szívvel és lélekkel csináltam mint a blog írás, azt most végtelen messzeségben látom. A családom lelki és fizikai illetve némi anyagi biztonságának a létrehozatala az én gondolataimat is betölti és úgy gondolom,hogy nagyon kevés ember van, aki már gondtalanul a folyamat végén áll hisz nagyon valoszínű,hogy még a gyerekeink nem érték el a felnőttkort esetleg még mindig mi vagyunk az unokáinknak legfőbb támasza.

Hogyan tovább ?
Ha nem ismered fel időben,hogy baj van akkor depresszíó és folyamatos krízis vár rád, ez pedig lelki és testi betegségek fellegvára.
Ezentúl is keményen kell dolgoznunk, de szabadidőnkben el kell indulnunk egy másik úton.

A megoldás ? Pont az ellenkezője amit eddig csináltál! Ha eddig bulik és partik voltak a legfontosabbak a munkád után, de ezek már nem adnak neked pozitiv perceket, valószínű pont az ellenkezőjére vágyol egy hosszú sétára a tengerparton vagy egy kellemes visszavonulásra, elmélyülésre egy erdei tisztáson esetleg egy nyugtató régi hobby felelevenítésére.Ha pedig az életed eddig egy unalmas (vidéki) monoton taposómalom volt amiben nem volt semmi szórakozás, akkor elképzelhető,hogy egy kicsit könnyelműnek kell lenned magaddal ha társad férjed ebben partner akkor együtt ha nem egyedül ilyen lehet : egy extrém sport, mozgalmas tánc vagy egy nyári nyűzsgő tengerpart amire már régóta vágytál.

Villa Emo : Az újjászületés évszázada

Mikor ért véget a középkor? Amikor a régit egy új váltja fel.
A különféle nézetek a 14–17. század közötti időpontot mondanak erre. A legelfogadottabb nézet 1500-ban jelöli meg általában a határt.

Villa Emo palota Trevisio tartományban található, a Veneto régióban. A külső ” semmi különös ” kinézete ellenére egy letisztult kiegyensúlyozott formájú villáról van szó amelynak a belső varázsa szinte magával ragadja minden képzeletünket.A palota építészeti stílusa, jóval maga mögött hagyta a középkort.
Villa Emo 1996 óta szerepel az UNESCO a világörökségi jegyzékében a többi Palladia villával együtt amelyeket “Palladio városa” ként emlegetnek.
A villa építése valószínűleg 1558-tól kezdődött Andrea Palladio felkérésével a velencei Emo család megbízásából. Andrea Palladio a palotái és villái klasszikus szépségű, tiszta vonalvezetésűek főleg oszlop- és pillér-architektúrás homlokzatainak az antik oszloprendből kiinduló, de merőben egyedi (ún. Palladio-motívum), új arányaival és jellegzetes művészetével vált kiváló mesteré.

Nyitvatartás :
Májustól októberig hétfőtöl péntekig 10.30 tól -12.30-ig valamint 14.00-tól 18.00-ig. Hátvégén és ünnepnapokon 10.30-18.30-ig (Kivétel Karácsony és Újév) mig novembertöl áprilisig 17.00 óráig.A villához óríási ingyenes parkolohely tartozik.
Belépőjegy : 10,00 Euro nyugdijas jegy 7,00 Euro. (Az igazgatóság fenntartja a jogot,hogy hétvégén drágább belépőjegyet kérjen)

Wrong coordinates

A blog irója nem vállal semmi fajta felellőséget az esetleges nyitvatartás és egyébb változások esetén.
Amennyiben szüksége lenne segítségére és a szezon mellett van időm és lehetőségem válaszolni a következő E-mailben ér el : vakaciogabry@gmail.com illetve és Facebookon Szondi Gabriella / Bibione

Az íróról:

 

Véleményezd!