Egyik legszebb tér a világon!

A tér teljes területe több mint 12.000 m².

A világ egyik legnagyobb tengerpartra néző tere alig egy óra autóútra található Bibione- töl nem, nem Velencében járunk hanem valahol máshol!

A San Giusto hegy lábánál talàlhatò tèr, az egyik legszebb tér a vilàgon, amelyet egyik oldalon a Trieszti-öböl valamint számos paloták és középületek ölelik körbe .Ez Trieszt, pontosabban Piazza dell Unità tér.Térre néző legfontosabb épülek a városháza, a megyei tanács palotàja és az önkormányzati hivatal.
Olyan mint egy nagy szalon ahol érdemes megállni beszélgetni,sétálni, mintha egy nagy fogadószoba, társalgóban járnánk, ahol olyan emberek gyűlnek össze, akik nagyjából azonos világnézettel bírnak és van közös valóságuk.Itt a férfiak többségének: a szép szavak, a bókok, a dicséretek könnyebben jönnek a szájára, s mintha valami furcsa bizsergès járna át minket is, mintha oldottabbá válna hirtelen az egész életed és hirtelen jól érzed magad.

De mi ez a nagy lárma ? Csak nem a Fontana dei Quattro Continenti a Négy Kontinens Szökőkút -nél járunk? Mintha nyerítést hallanánk de lehet, hogy a teve már unja az egészet és az oroszlánt pedig a krokodil üldözi..jó kis buli..,mintha nem járnánk olyan messze a mostani valóságtól…

(Európa: ló, Azsia: teve, Afrika: oroszlán, Amerika:kokodril, …Ausztràlia még nem ismerték 1751-1754-ben).

Trieszt Venezia Giulia régió megye székhelye, amely vala, hidat emelt egykor a Nyugat, a Közép- és Dél Európa között ötvözve a mediterrán és közép-európai karaktereket.Mai napig a legnagyobb és legfontosabb tengeri kikötő Olaszországban.
Városnézés éjszaka fantasztikus,mert minden diszkrét kék fényárban borul, amely nem véletlen de majd legközelebb többet mesélek ….. Jó mulatást!

Trieszt gyalog (klikkelj a kèk szinre)

Az Egyesült Világ Kollégium

Sistiana

La città più meridionale del Nord Italia è Trieste, una città dove si incontra passato e presente , una città splendida! Affacciata sul mare e ci sono tantissime cose da vedere e da … assaporare.
Come si fa non amare ?
Il mio posto favorito : la Piazza dell Unità, è una delle più belle piazza al mare piu vasta di Europa.La piazzata sempre come un salotto cittadino.il luogo in cui si discute,si passeggia,si manifesta.Trieste, bella discreta, elegante, poco o niente turistica..mi piace tanto..e non si scorda mai..Buon divertimento!

Wrong coordinates

Az íróról:

 

Véleményezd!