Éld meg az életet, tettekben ,érzésekben,gondolatokban !

Puha lágy homokban süllyed el a lábam,szinte nesztelen haladok a tengerparton a Bibionei világitótorony felé, míg a tenger moraja átkúszik az egész testemen, eltűnök gondolataimban,vajon hányan kerültünk csapdába karantén idejére és mennyire változott meg az élethez való hozzáállásunk?

Vajon gondolataink romhalmazán, nyílik e még virág? Mennyire meztelen az igazság?

A saját létünk az egész világmindenség ajándéka, olyanok vagyunk mint a csepp a tengerben, milló egy csepp formál meg egy óceánt. Az ember az életet megismerve önmagára talál, magát felismerve pedig feltárul az élete!

A karantén nemcsak elvett hanem adott is valamit nekünk ,elsősorban önmagunk és a világ felülírását, legyen most itt, egy lelkesitő inspiráló példa egy kiállitás, amelynek művészei a karantén ideje alatt sem pihentek!

Szeptember végéig megtekintehtő Bibione vílágitótornyában a karanténba helyzet művészek első nemzetközi festmény kiállitása. A művészt az alkotás vágya és az érzelmei vezénylik, művében éppűgy benne van a romantika mint tragédia ,hisz a művész mintegy tükröt tartva felénk megmutatja a világot.

A valódi művészet az amikor egy festményben,könyvben,filmben meglátod önmagad.

A kiállitás egy pozitiv életszemléletet mutat be, a karantén időszakáról ,nyilatkozta a megnyitón Elena de Bortoli az önkormányzet kulturális tanácsadója amelyre most legjobban van szükségünk.

Következő művészek festmémyeiben gyönyörködhetünk :Lucia Zamburlini (Latisana ) ,Elisabetta Sfarda ( Mestre) ,Luisa Popa ( Romania ),Gianluca Pitaccolo ( San Michele al Tagliamento ) a fantasztikus Cristina Meotto ( Bibione ),Alessandro Negri ( Cesarolo),Emanuel Hendrix ( Bielorussa ),Simone de Bortoli ( Bibione),Sebastiano Musitelli (Velence),Michalis Dolapsakis ( Görögország ) ,Marta Arnoldo ( Velence) és nem legutolsó sorban a kiállitás szervezője és festője : Daniele Cellini ( Velence ).

 

Vajon hányan vagyunk akiket megillet az alkotás szelleme,vajon hány embernek vannak inspiráló ötletei,ihletei,sugallatai,alkotásra ösztönző érzései?

Vajon mi tart vissza? A család? A megrögzött szokások,a félelmeid? Vajon miért nem próbálod meg?

Amikor huszonévesen elkezted a nagy betűs életet,vajon tudtad e,hogy sikerülni fog e? Nem, nem tudtad,hogy mit és miért és mégis elindultál egy ismeretlen úton és bár féltél felülkerekedtél önmagadon !

Képzeld el,hogy ismét 20 éves vagy és elindulsz az ismeretlenbe, ha mindent beleteszel apait és anyait, a szíved a lelked  akkor hidd el menni fog, hisz ha van egy terved, oda egy út is vezet! Ha nem nyílik ki az ajtó akkor menj be az ablakon, úgy mint amikor fiatal voltál! Keress inspiráló öteletek,embereket,kirándulj,sportolj és találd meg a jót, a kor csak egy szám!

Vivi la vita, nelle azioni, nei sentimenti, nei pensieri!

I miei piedi affondano nella soffice sabbia mentre cammino verso al Faro di Bibione,una volta di qua non passava quasi nessuno, pochi abitanti del luogo in … sentieri tracciati che portano lontano ma anche vicino, senza troppa fatica. … di animali antichi nell’ultimo tratto, prima di sfociare nel mare.
Siamo passati tutti in quarantena, ma sulle macerie dei nostri pensieri, nascerá ancora un fiore?

La verità è nuda!

La nostra stessa esistenza è un dono dell’intero universo, la quarantena non solo ci ha portato via, ma ci ha anche dato qualcosa,fino alla fine di settembre si terrà al faro di Bibione la prima mostra internazionale di pittura degli artisti in quarantena.
L arte è un impulso irrefrenabile che riflette interiorità spirituale di un essere umano, travolto da bisogna di mettere a nudo il proprio animo.
Ho conosciuto due persone speciali, che hanno toccato il mio cuore, vi consiglio di visitare della mostra del faro di Bibione.
Ingresso libero,aperto fino alla fine di settembre.

“L’arte spazza la nostra anima dalla polvere della quotidianità.”

PABLO PICASSO

Az íróról:

 

Véleményezd!