A konyhám olyan amilyen én vagyok, szerintem a konyha visszatükrözi a mi életünket, bohókás, mindenhol lóg valami: naptár, kisdísz, nagydísz, időnként én esek át rajta, vagy lököm fel a dísztányérokat. Ilyenkor a hajam az égnek áll!
Apró falat konyhám van, egy-két gépet leszámítva, mint elektromos habverő és gyümölcsprés gép, nem rendelkezik extrákkal. Sokan csodálkoznak, hisz még mosogatógépem sincs, mindig másra kell a pénz! Szívesebben veszek egy jó könyvet, vagy töltök el egy kellemes tea-kávé délutánt valakivel!
A konyhám olyan, ha egy ember bemegy, a másik(nak) ki (kell) jönn(ie), szóval ketten szűken férünk el benne! Én nem töltöm az egész napomat a konyhában, igy az én receptjeim legtöbbje maximum fél óra alatt elkészíthető.
Ma tészta lesz ebédre.Múlt héten vettem szépséges, hosszúkás, lila padlizsánt, ami pár napig pihent a hűtőmbe.

Ma kikukucskált, itt vagyok, főzz meg engem is, ne csak a férjedet, egy mosollyal!

Finom

Jó étvágyat

Olívaolajon egy fél gerezd fokhagymát dinsztelj meg, még jobb, ha csak fél percre az olajba dobod míg átveszi az ízét, utána halászd ki, de gyorsan, nehogy oda égjen!
Vágj fel zellerszárat, padlizsánt, sárgarépát, az olívaolajon pirítsd meg, és kevés vizet is tegyél hozzá, hogy párolódjon!
Miközben azon gondolkodom, mit főzzek holnapra, addig 20 perc alatt készen is van. Mi oregánót szoktunk rá dobni, ha egy kicsit megszeretnék bolondítani, majd a kifőzött tésztát forgasd össze a padlizsánnal!

Jó étvágyat, és kellemes napot kívánok mindenkinek!

Az íróról:

 

Véleményezd!