Kire nézek fel?
Aki a békét hirdeti, és aki az oda vezető utat megtalálja, és megmutatja másnak is!

A béke nyomában amikor a tudás a békét szolgálja

Volt egyszer egy államférfi, filozófus (London 1561 január 22 – 1626 április 9) akit Francis Bacon hívtak, s aki mondásával oly annyira beírta magát a történelembe, hogy szólóigévé vált a mondása : Scientia Potentia est avagy

Scientia est potentia.  A tudás hatalom.Ha mindezt pedig egy nemzetközi iskolában lehet magas szinten ingyen művelni  a tudás a békét szolgálja, ez az iskola egy főnyeremény!

A tanulók száma 200 (körüli), ebből, 15% olasz, 15% Nyugat –Európai, 20% Kelet-Európai, 15% Amerikai, 15% Afrikai, illetve Közel Keleti, és 20% Ázsiai, illetve Óceániai országokból érkező diákok.
Az érdemeik, tudásuk és képességük szerint kiválogatott diákok, az egyetem előtt, 16-tól 19 éves korukig tanulhatnak itt, angol nyelven, tekintet nélkül pénzügyi, vallási, etnikai hovatartozásuktól.
A jelentkezők több mint 80 országból mintegy 750 diák, akik közül minden évben csak (5%), a legkiválóbbak nyerik el a főnyereményt, amit az iskola kinál: A Tudást a béke jegyében!

A Collegio del Mondo Unito dellʼAdriatico O.N.L.U.S (UWC Adriatico- UWCAD) nem kormányzati-nonprofit szervezet , és az ide jelentkezők, a béke hírnökei lehetnek az egész világban.

Az iskola célja: a föld minden égtájáról felvételt nyert diákok közös tanulása és együttélése által, a különböző nemzetek és kultúrák közti megértés terjesztése.

Az itteni érettségit a világ szinte minden országában elfogadják,tanárnak lenni itt óriási dolog hisz nemcsak a tanitást hanem a “szülöi felügyeletet” is vállalnak az itt tanitók világszínvonalon.

Az Egyesült Világ Kollégiumok

Az itteni érettségi világszínvonalú.

Az Egyesült Világ Kollégiumok alapítója egy német pedagógus volt. Kurt Hahn, az általa létrehozott szervezet 14 iskolát tömörít. A német származású különleges ember, azért nyerte el mindenki tetszését, mert a II. világháború utáni, Nato-Defence College iskolát vette mintául, ahol a korábbi ellenséges nemzetek képviselői tanultak együtt.
Iskoláinak a célja, hogy lerombolja az előítéleteket, és a közös tanulás, és a közös programok által, -hisz csak úgy létezhet béke, ha a diákok, az emberek megismerik és megértik egymást-, így hozzájárulnak a világbékéhez.
Mindezért semmit nem kell fizetni, a teljes ellátást, és a diákok teljes költségét az iskola vállalja, amely adományokból tartja fent magát.
Az Olaszországban található iskola legfőbb támasza, a Friuli Venenzia Giulia megye és az Olasz Külügyminisztérium. Az iskolába bekerüléshez csak tehetség kell és egyéni elhivatottság, ide nem lehet másképp bekerülni, itt nincsenek kis kapuk, a felvételt egy nemzetközi bizottság bírálja el.
A Collegio del Mondo Unito dellʼAdriatico, –Az Adriai Egyesült Világ Kollégium- a Friuli-Venenzia Giulia régióban található, Trieszt közigazgatási területén, a Duino-Aurisinanál. Az iskola tiszteletbeli elnöke a Jordánia királynő, de elnöke volt többek között Nelson Mandela, és Károly herceg is.

Il Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico O.N.L.U.S. ( UWC Adriatic)fa parte dell’UNESCO è una scuola internazionale a comune di Duino-Aurisina, in provincia di Trieste Friuli-Venezia Giulia.I studenti provengono da tutto il mondo e comprende 14 scuola internazionale, fondata da un tedesco a nome: Kurt Hahn con lo scopo promuovere la pace a la cooperazione internazionale.Il Collegio del Mondo Unito dellʼAdriatico ha i due maggiori sostenitori la regione Friuli Venenzia Giulia e Ministero degli Affari Esteri.Gli studenti sono tutti titolari di una borsa di studio completa, provenienti da più di 80 diversi paesi e sono accettati attraverso una severa procedura di selezione sulla base della doti accademiche, qualità personali, partecipazione in attività extra.
Gli insegnanti provengono da vari paesi del mondo e sono i “genitori” e responsabili per un gruppo di studenti e contribuiscono alla vita della scuola.

Az íróról:

 

Véleményezd!