Ennivaló gepárd :Piskóta tészta

Kerek torta formában szoktam elkészíteni 7 tojásból a piskótát.
Tészta hozzávalók: 7 tojás,14 evőkanál kristály cukor, 14 evőkanál liszt / amit általában fele finom és fele rétesliszt, kávés kanál sűtőpor,amit a liszttel összekeverek, 7 e.kanál viz.
A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverem amig a cukor el nem olvad benne. A tojások fehérjét szintén kemény habbá verem. A tojások sárgájához belekeverem a sütőporral elkevert lisztet és utána óvatosan ,hogy ne törjön össze a habot is.

A tésztát szétszedem az egyik marad sárga,a másik narancssárga a harmadik csokis amit külön színezékkel tudok megszínezni. Ezt a három anyagot külön külön spirál formába rakom a formába egy más után amíg el nem fogy. 180 Fokos légkeveréses sütőben kb egy fél óra alatt készre sütöm.
Krém hozzávalók egy tábla étcsokit felolvasztok összekeverem 3 dcl tejjel 5 evőkanál liszttel és egy 2 dcl. tejszinnel Jó sűrűre. Margarin 20 dkg amit 20 dk porcukorral elkeverek habosra és utána a kihült masszával szépen összekeverem. Ez a tejszínes csoki krém. ,ezzel lesz a torta megtöltve.
Kivűlről marcipánnal bevonom amit utána szintén csokiból kis ovális foltokat teszek rá és azt is bekenem a maradék belső krémmel.

Igy már ennivaló a gepárdom! Jó étvágyat kívánok a tortához.
A lányok :Györgyi és Gabriella

Az íróról:

 

Véleményezd!