A tengerparti természetes evolució Bibioneban is megfigyelhető, ahol a tengerparti növények fejlödésének lehetünk a szemtanúi illetve megfigyelhetjük a dagály során a hullámok által szállított törmelékeket lerakódását és a természetes homokdombok keletkezését.
A frissesség, a sok szín jelenléte, a virágzó növényzet és a félreismerhetetlen és illatok jellemzik a (mediterán) kertet. A buja növényzet között különösen megkülönböztethető a napsugárzás és az árnyékban lévő helyek közötti váltás.

Te mennyire vagy árnyékban ?

Az ,hogy mennyire árt nekünk ( a cilizációs) stressz már régóta tudjuk, erre terápiát nyújt nekünk a természetes környezet. ahol ideiglenes növényi közösségek fejlődésének lehetünk szemtanúi. A természeti környezet egészségre gyakorolt hatását ,az orvostudomány csak rövid ideje kezdték módszeresen kutatni.Azok a korházak ahol a fekvő betegek ablaka csodálatos kertre tekint, kevesebb fájdalomcsillapitót igényelnek és gyorsabban gyógyulnak.

Ásó,kapa ( és a nagy harang)?

Amikor a szerelmünket egy házasággal szebbé varázsolunk, úgy kell ápolni minden nap önmagunkat is , hisz azt a rózsát szakítjuk le amit eddig ápoltunk. A kerti munka kezdeti nincs kedvem érzése ismét megtanít bennünket szárnyalni,főleg ha partnerünk nem csak az evés ivásban partner velünk. Erősödik az önbizalmunk,az önértékelésünk, javul a hangulatunk és a mozgás által a belső stabilitásunk. Ahogy természetet sem lehet sürgetni úgy mi sem egy ” kattintással ” lehetünk jóbbak és szebbek.Aki csak közösségi oldalak boldog csoportjaiban látja önmagát elégedetnek az már rég rossz helyen jár.Ttermészetesen egy rövid kikapcsolodásra az internet megfelel, de a mozgás, a kreativítás, a festészet, a zene,a tánc az egyetlen egy járható út,hogy az önbizalmad jobb legyen. A kertterápia hívei és témái a kertet felfedező oldalak segitenek neked,hogy életmódot változtass!

Ahogy (egy házasságban egy gyermek születésével) a magot elvetjük és folyamatosan ápoljuk,igy fejlödik egyre szebben és jobban a (gyermek)palántánk.

Bibione tengerpartja

A kertben a magokkal reményt vettünk a zsenge hajtások kezelése bizakodásra türelemre tanít bennünket s ahogy a mondás is tarja a Türelem rózsát teremt!

Légy bátor irány a természet és ( a mobilod kérlek kapcsold ki) szeresd önmagad!

Bővebben :

Gyönyörű kertek és Gyönyörü parkok Olaszországban!

Szórakozás Bibioneben kattints a kék színre!

Wrong coordinates

 

Az íróról:

 

Véleményezd!