BIBIONE RÓZSASZINŰ!

Nem hiszed?A férfiak kedvenc színe a rózsaszín?

Esetleg másképp gondolnád? Valószinű neked van igazad vagy mégsem?!

Május 19

A győztes szín a rózsaszín amelyet csak a legjobb viselhet,a Giro d’Italia (második) legrangosabb kerékpáros körversenyen a világon, amely idén elöször BIBIONE tengerparti üdülőhelyet is érinti május 19-én.

Miközben azon sopánkodom ,hol fogok parkolni ( Bibione bevezető fő út is le lesz zárva tehát se ki ,se be már a hajam is égnek áll,segitség!) eszembe jut,hogy bár dolgozni fogok,de az ember ritkán cseppen be egy világszenzációba,jobb ha figyelek.A versenyzők idén Hollandiából indulnak s 3 héten keresztül bejárják (elsősorban) Olaszországot.

A kerékpárosok vilàghíres és legtekintélyesebb háromhetes versenye először Bibione-ben!

A versenyt anno 1909-ben egy spostújság La Gazzetta dello Sport (amelynek a lapjai rózsaszín színúek) kedvezményezte, amely ma már, meghóditotta a világot.

Kevesen tudják ,hogy összesen 2 pihenőnap jár a 23 napos tekerésre,tehát aki ezt a versenyt megnyeri méltán viselheti a győztesenk kijáró rózsaszínú mezt.

A verseny szakaszokra van bontva és nem az első helyek hanem a legrövidebb időfutam összesége adja meg a győztest,bár az utóbbi időben pont számok és bonuszok is szerepet kaptak de alapjában véve, aki legrövidebb idő alatt teljesíti a versenyt az húzhatja magára a rózsaszín mezt,trikót a Maglia Rosa-t!

Mivel a verseny szakaszokra van bontva 1-1 szakaszon más-más versenyző viseli a rózsaszin attól függöen ki nyerte meg azt a bizonyos szakaszt.

A versenyen a rózsaszín színen kívül,még kék,fekete (utolsó befutó) és fehér mez is létezik,e legutóbbi azon győztesé aki a 25 évesnél fiatalabb korosztályban versenyzik.

Rosa o blu ?

La credenza tradizionale cui le persone di sesso maschile preferiscano il blu..ne siete sicuri?

Il vincitore indossa la Maglia rosa !!!!

La Corsa Rosa oppure il Giro d’Italia che si svolge da più di 100 anni è una delle tre corse più importanti del mondo di ciclisti e fa parte del UCI World Tour.Il colore del quotidiano che organizza la gara: La Gazzetta dello Sport.

Il vincitore indossa la Maglia Rosa ,il migliore scalatore indossa la maglia azzurra mentre il miglior giovane indossa la maglia bianca.

Faro 2016

Bibione is happy!

Tutto Bibione si veste a colore rosa ! Non credi ? Vieni a trovarci!

Nella prima volta nella storia di Giro dItalia una della fermata sarà di Bibione il 19 maggio……

Az íróról:

 

Véleményezd!