BIBIONE   2021

Az a hely ahol jó lenni !

Szereted a sportot? A legjobb hely BIBIONE !

WINDSURF:  jelenleg 5 helyen van szervezett szörfözés május 1 től szeptember 20 ig a hivatalos nemzetközi VDWS szerint tengerparti ” iskolákban” ahol képzett oktatók segitségével lehet tanulni szakmai garanciával.Az 1 hét is alkalmas már az alapvető technikák megtanulására-
Lido del sole: WINDSURF ISKOLA BOSCOCANORO, Lido dei Pini: GIGI WINDSURF ISKOLA Bibione Pineta: SCIROCCO WINDSURFING ISKOLA,Zenith Bibione: WINDSURFSCHOOL TORNADO Bibione Beach: WINDSURFSCHOOL TORNADO

KERÉKPÁR-ral szép az élet : Bibione teljes területe ki van épitve kerékpárútakkal, itt gyermekekkel is nyugodtan kerékpározhatunk.Amennyiben gyermekeink már nagyobbak illetve mi felnőttek is vágyunk nehezebb kerékpár útak felfedezésére, kimerészkédhetünk Bibione területéről.
Extra lehetőség : a Tagliamento folyó mentén a gáton és a gát mellett majd Marinella ,Cerasolo és Isola dei Picchi ,San Filippo ( San Michelehez tartozó terület) majd Latisana és ( a folyó túloldalán) Pertegada,Bevazzana.

GYALOGLÁS : Aki szereti a mozgás örömét érdemes gyalog bejárni a környéket amely : 11 km en és 18 km hosszú távon vehető igénybe .Érdemes kiprobálni igy egy tágabb fogalmat kapunk a természet csodálatos színterérről : buja virágok,tengeri fenyőerdők,a természet folyamatos változásainak lehetünk szemtanui ha ezt a távot gyalog megtesszük. A Via Maja utcában 84 szám a Silvia és a Viale Aurora utcában a 9 szám alatt található Piccadilly kávézóban megvásárolhatjuk 2 Euroert az a képeslapot ahol a teljes kerékpár útvonal leírás megtalálható. Kezdőknek egy előzö irásomban már irtam a gyaloglás szépségéről (klikkelj a kék színre).

MOZGÁSSÉRÜLTEK : A tengerparthoz a könnyü hozzáférés és a speciális segitségnyújtás Bibioneben a mozgássérültek is élvezhetik a Via Regolo utca szakasz és vele párhuzamosan a tengerpart mentén, ahol ingyenes fenntartott parkolók, megfelelő járdák, mozgássérült gyerekeknek játszótér valamint a tengerbe való lubickolást segitő eszközök találhatóak . Ugyan itt a Via Regolo tengerparti szakaszon lehet információt kérni a világitótoronyhoz való eljutás lehetőségéről : hétfőn,szerdán és pénteken reggel 9:00 töl 12 ig.

LOVAGOLÁS  : A Valgrande Lovas Központban, amely egész évben nyitva tart, 2 szövetségi oktató tanít bennünket kezdő vagy haladó lovaglásra. A lovasiskolában 15 aktiv ló ,2 pálya és 1 akadály áll rendelkezésre a lovaglás szerelmeseinek. A lovaglásnak számos pozitív hatása van hisz az ember szemlélete megváltozik önbizalmat és sikerélményt nyújt a lovaglás.

Életkedv Bibioneben  (kattints a kék színre)

Nyaraló házisárkányok

 

Az íróról:

 

Véleményezd!