A Bibionei tavasz első előhirnőke :

A Spárga amely az egyik leghamarabb zöldelő növény !

A spárga fontos szerepet vállal a környező mezőgazdasági területek gazdálkodásában, de a mi egészségünkre is számos jó hatással bir,hisz a spárgában erős antioxidáns anyag található amelynek fogyasztásával sziv és érrendszerünket védjük meg valamint ,rendkivül gazdag ásványi anyagokban mint kálium és magnézium valamint vitaminokban mint A-vitamin és B-vitamin.Az előző gyulladás megelöző míg az utobbi a manapság nagyon fontos stresszoldó vitamin forrása.

A hagyományos „Festa dell’Asparago e dello Sport A Spárga és a Sport Ünnepe amely 2020-ben ismét visszatér,hogy főszereplő legyen Bibione-ben  a gasztónomia, bemutatók és szórakozás jegyében. 

Hol ? Piazza Mercato Via Orsa Maggiore Bibione

Szórakozás Bibioneben :

KERÉKPÁR-ral szép az élet : Bibione teljes területe ki van épitve kerékpárútakkal, itt gyermekekkel is nyugodtan kerékpározhatunk.Amennyiben gyermekeink már nagyobbak illetve mi felnőttek is vágyunk nehezebb kerékpár útak felfedezésére, kimerészkédhetünk Bibione területéről.
Extra lehetőség : a Tagliamento folyó mentén a gáton és a gát mellett majd Marinella ,Cerasolo és Isola dei Picchi ,San Filippo ( San Michelehez tartozó terület) majd Latisana és ( a folyó túloldalán) Pertegada,Bevazzana.

GYALOGLÁS : Aki szereti a mozgás örömét érdemes gyalog bejárni a környéket amely : 11 km en és 18 km hosszú távon vehető igénybe .Érdemes kiprobálni igy egy tágabb fogalmat kapunk a természet csodálatos színterérről : buja virágok,tengeri fenyőerdők,a természet folyamatos változásainak lehetünk szemtanui ha ezt a távot gyalog megtesszük. A Via Maja utcában 84 szám a Silvia és a Viale Aurora utcában a 9 szám alatt található Piccadilly kávézóban megvásárolhatjuk 2 Euroert az a képeslapot ahol a teljes kerékpár útvonal leírás megtalálható.

Az íróról:

 

Véleményezd!