Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano. Azért kellene imádkozni, hogy ép testben ép lélek legyen.

A nesztelenül lágy, természetes szőnyeg a mező és virágai, szinte félre hajolnak ahogy meztelen lábbal végig megyek a harmatos fűben és beszippantom a gyógyitó természet erejét.Nehéz a fájdalommal megbirkózni, hisz nem minden csatát tudunk megnyerni,hisz az élet az egyik pillanatban itt van, mig a másik pillanatban eltűnik és hiába a görcsös ragaszkodás át kell élnünk és majd át kell mennünk rajta ahhoz,hogy túljussunk rajta.
Olyan ez mint amikor viharok tépáznak meg minket és sajnos nem minden vihart tudunk száraz bőrrel megúszni,gyakran nem is a mennydörgés vagy az üvőltő szelek félelmitenek meg bennünket, hanem a szívűnk és lelkünk mélyén zajló félelmetes szorongások és múltbéli fájdalmak.

Hogyan tovább?
Ha messze vagy egy telefonhivás is sokat ér, ha közelebb vagy egy látogatás is sokat ér, aki mellette van az mindenél többet ér…HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM MINDKETTŐ ÉVÁNAK !

Hol van az előirva,hogy csak az szenved aki közel van? Miért gondoljuk,hogy mi példásan viselkedtünk mindig az életben ? A világ folyamatos rezgésben van, akinek úgy tünik, hogy állunk az tévedésben van : ” E pur si muove olasz eredetű szállóige – És mégis mozog (a Föld) – olasz Galileo Galileitől származik és ha a világ mozog, akkor a tárgyak emberek is folyamatos rezgésben vannak. A régi negatív családi viselkedési mintáknak, nincs értelme hisz még több fájdalmat okoznak: bezzeg apád és bezzeg anyád !
Ha minden a rezgésen alapul, ha rossz rezgést adunk tovább azt vissza kapjuk ahogy az öröm, a megértés az egymásba kapaszokdás ,egymás támogatása a pozitiv rezgés is a miénk . Hiszek abban,hogy megvalósulhat az egymás tisztelete,megértése,szeretete.

Fénytelen fény

Emlékek

Hérakleitosz görög filozófus mondta : ‘ Az életben semmi sem állandó,csak a változás “

Kapaszkodunk ebba az érzésbe,hogy ez velünk nem fog megtörténni hisz az élet örök, munkahely állandó , a házastárs állandó.

A természet  gyakran gyógyír hisz amikor meztelen lábbal végig rohansz a mezőn legszivesebben kirohannál a világból de jaj a tüskébe bele lépsz és fájdalmasan felkiálltasz de ahogy felkapod a lábad már húzod is ki a fájdalmád okozóját s ahogy kihúztad úgy könnyebbülsz meg te is egyben. Amikor fájdalmas élethelyzetben vagy, gondolj erre a tüskére ahogy beléd megy és fájdalmat okoz,úgy ki is kell majd húznod,mert különben elfertőzödhet és begyulladhat, a lelki fájdalmakkal is úgyanúgy kell bánni ahogy beléd hatol és fájdalmad van ki kell majd húzni amikor ott lesz az ideje, ha nem teszed meg meghal a lelked és meghal vele a testedet is. Az negativ érzelmek tönkretehetik az életünket , kihatnak a belső szerveinkre,ezt orvosi mérőműszerrel,kisérletekkel kimutatható,hogy minden szervünkre kihat a folyamatos negativ hullám, a lelki sivárság a testi fenyités.
“Amikor az út hosszú meg lehet állni pihenni ( akár sírni is) ,ha utána továbbindulunk!” 2 Korinthus

Mi gyógyit ?

A szeretet gyógyit,a megbocsátás gyógyit,a bocsánat kérés gyógyit ( ha valaki veszi magának a bátorságot). Az összefogás gyógyit, mindenki azt adja amit tud : ki anyagilag,ki érzelmileg,ki egy telefonhivás által.

A természet gyógyit :
Szaladj ki a mezőre ne figyelj a tüskére szaladj amig birsz és ahogy elfáradsz, ahogy zihálva, majd szép lassan belélegzed a friss mennyei levegőt, újból úgy érzed tele vagy életerővel és rájössz, hogy ez majdnem a halhatatlanság. Ha egyszer majd el kell engedned valakit, az a valaki nem távolodik el tőled,hisz alig ” egy ösvény” választ el attól akit te szeretsz, akit te szerettél, amikor itt a fenséges fák között hirtelen rád tör a nyugalom akkor jössz rá,hogy az a valaki, itt van veled: tt van az imádott rózsáidban, a fákban ,a fűben, az imában, az énekben, az emlékekben és a mosolyban!

A romantikus helyek mindig a boldogság és a szomorúság varázsának a keveredése ahol egyik pillanatban elámulsz a másik pillanatban szomorúan elrévedezel ,mint a hernyó halála és a pillangó szabadságanak egyesülése. A romantikus helyek évszázadok óta vonzák költőket és festőket ,hogy egyik pillanatban szomorkodjanak ,mig a másik pillanatan örömtáncban törjenek ki.

Polcenigo a legszebb I borghi più belli d’Italia / A legszebb Olasz falu-k méltó tagja amely számos érdekes helyet tartogat számunkra :
A Polcenigo kastély, egy velencei villa, amely a XVIII. Század második felében épült egy középkori erőd maradványaira.A kastély fénykorában a völgyből a kastélyhoz 366 lépcsős lépcső vezetett fel 10 m széles oldalpihentető loggia teraszokkal. Alternatív megoldásként egy földalatti úton lehet oda utazni .
A Cansiglio-erdő amely gazdag természetvédelmi terület.

Sorgente di Golgazzo forrás amely kinál nekünk bőven meglepetést,hisz Euroba legmélyebb barlang forrásáról beszélünk amely eddig hivatalosan 212 m tartanak ( de sokan mélyebbnek vélik). A forrás körüli tó és barlang rendszer csak hivatalos búvárok merülhetnek el,de a környék és maga a forrás is csodálatos ahol a égkék és forráskék színek keverdnek a zöld és smaragdzöld színekkel amely hatásara megnyugvás jön ránk és kellemes érzéssel tölt el. A zöld szín a növekedést, egészséget és a látást segíti mig a kék anyagcsere javitó biztonságot ad nekünk. Ez a hely amely energiát és megtisztulást ad nekünk.

Valle di Livenza völgy :
A történelmi cölöpházak amely Caneva és a Polcenigo települések közötti részen található a Livenza folyó völgyében amely 2011 került fel a Világörökség listára érdemes felkeresni. A Livenza folyó völgye számos forrás, tavak természetes játékát tárja felénk amely kiváló a feltöltődésre.Az ősi paleolitikum óta lakott település amelyet számos régészeti lelet is igazol kőből és a kerámiából származó tárgyakból és eszközökből. A Palenza di Livenza területén számos könnyen bejárható ösvény, régészeti és természeti útvonalakból áll s amelyek lehetővé teszik a legszebb és legfontosabb pontok meglátogatását.

Kellemes pihenést kivánok !

Az íróról:

 

Véleményezd!