Akiknek nem tetszik Velence?!

Azoknak kinyitom a város másik kapujàt!

Ízlések és pofonok különbözőek, de akiknek nem tetszik ez a hely,azok nem ismerik ezt a várost igazán,ők azok akik az omladozó homlokzat mögött nem ismerik fel Velence igazi arculatát.A Szent Márk tér és a Rialto híd gyönyörü látványosság,de nemcsak ez Velence, ez az ismeretlen ismerős.
Egy gyönyörű nyári nap elindultam,hogy a bejárjam Castello részét és egy érdekes helyre bukkantam,amely egy leleményes magyarnak akár Magyarországon is kivitelezhető.

A Velencei Castello részen található La Serra Margherita amely 1894 –ben épült azzal a céllal,hogy Velencében megmentse a disznövényeket és a pálmafákat a kipusztulástól.
Gyakran van szükség Velencében is különböző kiállitások,rendezvények,fogadások alkalmából dekorativ növényekre, igy mi sem volt egyszerübb mint helyben létrehozni egyet.Velence míkró klimája sem alkalmas az összes növény faj fenntartására amelyek érzékenyek a hidegre és a téli tengeri klimára,igy ez a hely lett Velencében a botanikus kertek bölcsője.
Ami pedig Magyarországon is kivitelezhető lenne az pedig nem más mint közvetlen a üvegházban található kávézó amelynek üvegteteje nyáron kinyitható télen becsukható.
Ki nem inna egy jó kávét egy tengerparti lagunai levendula társasságában,hisz az ember néha szívesebben ül egy illatos vírág mellett mint egy morgós embertársával.

Az itteni üvegházban létrehoztak egy virágboltot is ahol egy érdekes felfedezést tehetünk,egy laguna növényvilágát is bemutató medencénél, amely érdekes színfoltban mutatja be a laguna növényvilágát.
A hely nemcsak a növények kedvelőinek hanem közösségek,intézmények,gyerekprogramok,és a tudás a kultura találkozóhelye is egyben.
Mindenkinek jó szórakozást!

Virágbolt nyitvatartása :11-töl 19-ig (hétfön zárva )
Kávézó nyitvatartása :10-töl 21:30-ig (kedden zárva)

In località Castello a Venezia si trova la Serra Margherita la serra incantata che è stata realizzata e edificata nel 1894 per ospitare le palme e le altre piante per diversi scopi:salvare le piante della laguna invernale e allestimenti floreali per ricevimenti, riunioni,manifestazioni.
La Serra dei Giardini è un oasi di verde,un spazio vetrato, dove la natura si sposa con il buon gusto e la convivialità.
Qui trovi anche un originale bar che in compagni delle piante potresti bere anche un ottimo caffè.Buon Relax!

Az íróról:

 

Véleményezd!