Gyere táncolj, pezsegjen a véred,nem vagy még vén!!!
Érezd a ritmust hisz  mig táncolsz, nem számit semmi , táncolj még!

Hol ? Olaszországi Francenigo -ban Bibionetől 70 km-re

Mikor ? Junius 28 tól julius 15-ig közti hétvégeken: péntek (este) és szombat vasárnap egész nap

 

A tánc a legjobb  alkalom arra,hogy elfeled az összes rossz érzésédet hisz a tánc magavával ragad,megérint,ámulatba ejt hisz egyszer mulatsz egyszer sirsz de az biztos,hogy bárhol is táncolsz minden megváltozik benned és körülötted.
Nincs ez másképp egy értékes hagyományos és modern programokkal átszőtt falunapon,legyen az bárhol a világban,hisz a régi és az új találkozik azon a pár napon, amikor egy helyi ünnep közepébe belecsöppensz és az (olasz) emberekkel együtt ünnepelsz.

Érezd jól magad Francenigoban!!!

A hagyományok :
1990-ben született a Palio dei Vecchi Mestieri a Régi mesterségek versenye amelyet minden évben Francenigo-ban tartanak meg kicsik és nagyok örömére,  ahol a falu utcái versenyeznek egymással.Az olasz palio szó a latin pallium-ból ered, ami köpenyt jelent. A palio amely régen bársony vagy selyemszövet volt s amely a verseny nyertesének járt ,amelyet későbbiekben díszes kendők váltották fel ma már pedig a győzteseknek legtöbbször hasonló mintájú nyomtatott rövid T-shirt jutalommal jár . A palio kifejezés a több évszazád során átváltozott magára a versenyre, sőt annak pályájára – innen ered a magyar pálya szó is.
A Palaio dei Vecchi Mestieri a ” Régi Mesterségek Versenye” amelyet Fracenigoban tartanak meg minden csapat a Contrada nevet viseli é minden csapat különbőzö szinekben képviselik magát .A csapatok szembesülnek egymással egy versenyen, ahol a cél az, hogy megnyerjék a 17 játékot pontosabban a régi kézműves mesterségeket. A játék legfontosabb eleme a szekér, amelyet minden a verseny során húzni kell az összes helyszinre.
Olaszország számos településén tartanak Palio középkori eredetű versenyeket, amey különböző falvak képviselői vivnak, majdnem ugyan olyan szivvel lélekkel mint hajdani dédapáik, hisz a rivalizás sosem megy ki a divatból, hisz győzni mindenki szeret, legyen az sport vagy egy régi hagyomány.

Programmok :
Junius 29 -én : Gasztonomia az ünnep jegyében 19:00-órakor,Táncmulatságok műsorral este 21-órakor. Mig 30-án: Csoportos műsor 21:30-kor.Julius 1 én vasárnap :Hastánc iskolák vetélkedése műsorral.Julius 6 -án Gasztronomia és utca éttermek 19:30 kor, Dj buli, tánc a 70-80 -as évek zenéiből.Julius 7 szombaton Dj Radio PitterPan zene 22:00 órakor,julius 8 énekesek fellépése este 21:30 kor.
Záró hétvége/ finale : Julius 13-án :sült grilezett halak gasztonomiai élvezetek 19:30 kor majd azt követő táncest 21.30-kor.Julius 14 szombaton a Palio dei Vecchi Mestieri a Régi mesterségek versenye amelyet majorettek és zene tánc kisér 20:45 kor a verseny győztesének a kihirdetése.Julius 15 vasárnap : Hatalmas fergeteges zenekari záróbuli tánccal este : 21:30 kor.

Innen 20 km -re kiváló kirándulási hely Conegliano (kattints a kék szinre) illetve 15 percre egy misztikus hely ( kattints a kék színre).

Érezd jól magad!

Wrong coordinates

Következő e-mail cimen találsz meg : vakaciogabry@gmail.com

Az íróról:

 

Véleményezd!