A boldogságos napfény

Egy nehezebb munkanap után, úgy éreztem szükségem van arra,hogy kimenjek napfényre és szép lassan a kinzó fejfájásom eltűnt, mintha egy természetes fájdalomcsillapító járta át volna testemet és lelkemet.
Aki folyamatos stressznek van kitéve,annak szivből ajánlom a napfürdőt (még jobb tengeri-napfényfürdőt) hisz ha szerencsénk van felér egy fájdalomcsillapitóval (persze ha nem a tűző napon állunk).
Az irodákban lévő mesterséges fény nem tesz jót ezt sokan tudják, de azt már kevesebben,hogy a D vitamin hiánya elhizáshoz vezethet, és ahogy egy jó kertész titka a nap és hold ciklusának a követése(a növények fejlődésében), úgy érdemes nekünk halandóknak is a nap ciklusát figyelembe vennünk életünk során.A napfénnyel nő az energiánk,elmúlik a depressziónk és javul a közérzetünk az már csak rajtunk áll,hogy a jó és a rossz(erős napfény,déli napfény)határt megszabjuk, magunknak és családunknak.

Ime egy édes, mosolygós napon készült recept Györgyi barátnömtől:

A Tiramisu Torta

Hozzávalók: 1 cs. 20db-os babapiskóta, 6 db tojás,12 evőkanál kristály cukor,12 evőkanál liszt és vegyesen szoktam fele finom,fele rétes, egy evőkanál olaj, 6 evőkanál víz.Töltelék: 25 dkg, maskarpone krémsajt, 4 tojás sárgája és 15 dkg. porcukor,egy jó nagy adag fekete kávé és kb: 1 evőkanál amoretto likör.

Elkészítés :6 tojásból piskótát sütök ,közben lefőzöm a kávét és beleöntöm az amorettót. Bekenem vele a babapiskótát is, és a 3-ba vágott piskóta lapot is. Körbe rakok egy tortaformát a babapiskótával és akkor is még bekenem a kávéval. Utána belrakok egy lapot és rákenem a fele krémet,majd rá a másik lapot és a tetejére is hagyok a krémből,hogy a rászórt kakaó megmaradjon rajta.

Érdemes egy szelet tiramisu torta mellé, egy gombóc vanilia fagylaltot is kinálni!

Kellemes nyaralást és jó torta és fagylalt evést!

Voglia di uscire!
Vi è mai capitato essere stanchi?

Il sole è il vostro amico (se preso con prudenza):

La luce è essenziale per tutte forme delle vita!
Il sole fa bene alla cervicale,ai capelli,fa bene all’umore e un antidepressivo naturale, fa bene alle ossa e giova al nostro organismo (Vitamina D) e il nostro benessere fisico!

Goditi l’estate con sole e con un buon tiramisù freddo!
Buon Divertimento!

Az íróról:

 

Véleményezd!