Légy hálás!

Mondj köszönetet,hogy sétálhatsz, futhatsz, hegyet mászhatsz! Ez neked nem elég, akkor mit mondanál egy mozgássérültnek? Mondj köszönetet,hogy élsz,hogy egészséges vagy! Ez neked nem elég,akkor mit mondanál egy haldoklónak? Légy hálás,hogy látsz ! Ez neked nem elég akkor mit mondanál egy világtalanak?

Sokan bármit megtennének,hogy kapjanak egy olyan szürke hétköznapot, amiben te csak vonszolod magad…   Légy hálás,hogy a napfény beköszön az ablakodon, bánj magaddal szeretettel és másokkal is, hisz a legnagyobb ellenséged a saját gondolataid.

Te melyik útat választod?

“Fordítsd az arcodat a nap ( SZERETET) felé, és minden árnyék mögéd kerül. Keep your face to the sunshine and you will never see the shadow. Tieni il viso verso il sole e non vedrai mai le ombre “Helen Keller”.

Nekem hihetetlen erőt ad amikor képzeletben belépek a reneszánsz korba és egy álomszerű folyamat részévé válok, mig gyönyörködöm egy-egy műalkotásokban, egy ismerős hang üti meg füllemet, amely öregesen sóhajtozva rám recseg :
-Tanulmányozd rendesebben az emberi és állati testeket, hisz ez már nem az ókóri siralomvölgy, hanem az élet gazdag és értékes folyamata- szól rám mesterem , miközben majd felborulok a lenolaj, méhviasz és a gyantás edényekben és a porfestékes zsákokban ,de már hallom is a következő halk sóhajt – Mi ez a hig lé?! Megmondtam ,hogyan keverd össze ezt a festéket ,de aztán beszélhetek ,hogy a lenolajjal vagy a hig gyantával tudod hígitani, ezek a mai fiatalok azt hiszik ,hogy az idő végleges, meddig az idővel csinján kell bánni. Miközben a mesterem lassan kicsoszogott az ajtón hirtelen huzat kerekedett amely egy nagy duranással becsapta az ajtót, s mialatt a huzat arcul csapott, már egy másik hangfoszlányt hallottam átcikkázni a folyóson :” Ki az a ostoba aki nyitva hagyta az ajtót, biztos a jegyárusitó” – amely rögtön visszarepitett a 21 dik századba .

 

Villa Maser

A szépség nyomában

A Venetoi Villa Barbaro nem Velencében hanem Maserban (Treviso tartomány) található félúton az Asolani dombok közelében, nem messze egy romantikus forrástól amely a hagyomány szerint egy istentiszteleti hely volt. A Villa Barbaro-t, Andrea Palladio építette át 1554 és 1560 között a humanista Daniele Barbaro és testvére Marcantonio Barbaro a Velencei Köztársaság nagykövete felkérésére,hogy a család tulajdonában lévő régi középkori palotát egy csodálatos vidéki villává varázsolja . A villában található freskók a reneszánsz nagy mesterének Paolo Veronese-nek a munkái, aki a kor szellemi és művészet értékeiben jártas volt és aki ha hinni lehet a történészeknek az utolsó freskóit itt fejezte be. A villat az UNESCO 1996-ban – a Veneto régió egyéb palladai villáihoz hasonlóan – a világörökségnek részének nyilvánitotta, amely méltán került fel a Világörökség listájára.

Unesco örökség ezenkivül ( kattints a kék szinre)

A villa nyitvatartása:
Áprilistöl-Októberig: keddtől szombatig 10-18 óráig,vasárnap és ünnepnapokon 11-18. Hétfőn zárva.
Novembertől márciusig
Téli szezonban zárva amely december 10 töl február 28 ig tart kivétel november és márciusi hónapok amikor szombat,vasárnap : 11.00-töl 17 óráig tart nyitva.
Pontos cime : Via Barbaro 4, 31010 Maser, Treviso

A blog irója nem vállal semmi fajta felellőséget az esetleges nyitvatartás és egyébb változások esetén.
Amennyiben szüksége lenne segítségére és a szezon mellett van időm és lehetőségem válaszolni a következő E-mailben ér el : vakaciogabry@gmail.com illetve és Facebookon Szondi Gabriella / Bibione

Minden kedves Ólvasomnak valamint Bibione és környékét szerető Vendégemnek és Barátomnak kivánok kellemes Ünnepeket, külön nagy köszönettel a honlapom informatikus szakemberének Kovács Tibornak aki nélkül ez a blog nem müködhetne!

Az íróról:

 

Véleményezd!