Mit szólnál ha Olaszország egyik történelmi-táj értékű területét felkeresnéd gyermekeiddel?

Bibionétól bő 1 órára ( 128 km-re) vidám gyermekek és felnőttek számára is érdekes hely, amelyet érdemes felkeresni, ha a tengerparton kivül valami másra is vágyunk.

A történelmi táj jellegét a számos velencei villának köszönheti amely a Stra , Fiesso d’Artico, Dolo, Mira, Oriago és Malcontenta lakott területeit foglalja magába.A hely fontos szerepet játszott a velencei lagúna és a padovai terület közötti kommunikációnak, s ahol a XVI. – XVIII. század között a velencei patríciai családok által épített villák sokasága található. A hely érdekessége,hogy szinte az összes villa a Brenta folyó mentén épült fel, hisz abban az időben a Riviérara csak hajóval lehetet eljutni, mivel a jelenlegi utak csak később épültek.

A velencei nemesség aki a Burchiello nevű hajón érkezett a folyón át és amelyet a férfiak, az ökrök és a lovak húzták fel partról vastag hajókötelek segitségével, a szárazföld mentén, míg az árukat a Burci nevű hajók szállították.  Ma sem vesztett a varázsából a Riviera del Brenta mentén zajló körutazás amely turisztikai látványosság.Burchiello a velencei fénykorában egy folyami csónak-hajó volt, amely a velencei nemességet szállitotta a szárazföldi vidéki villájukhoz az árukkal együtt.Fából készült csónak-hajó elegáns, három-négy erkélyes kabinnal rendelkezett finom díszítéssel és tükrökkel, festményekkel és értékes faragványokkal díszítve amelyet a Velencei a lagúnában vezető úton a szél vagy az evezők hajtották, míg a Brenta folyó mentén található a vidéki villákhoz lovak húzták a kastélyokhoz.


1797 után, a velencei Köztársaság bukása és a velencei patriátus hanyatlása következtében a burchielli használata ellavult és érvényét vesztette.1960-ban a Padovai Tartományi Idegenforgalmi Bizottság úgy döntött, hogy folyami hajózási szolgáltatást indít, hogy a turisták számára egy kellemes útvonalat kínáljon a Riviera del Brenta mentén. A csodálatos villák kihagyhatatlan látványoság, amelyet hires emberek mint Tiepolo és Palladio kezét és munkáját dicsérik. Az idegenforgalmi bizottság : egy velencei vaporettót szerelt fel, amelyhez Burchiello nevét adták és amely kicsik és nagyok örömére mutatja be a táj szépségeit.

Ez  Riviera del Brenta . Jó szórakozást kivánok!

A környéken számos érdekes villa található ( klikkelj a kék színre).

A blogomon számos kastélyról részletes leirást találsz meg ( kattints a kék szinre)

A paloták és várakat  is érdemes megtekinteni ( klikkelj a kék szinre)

 

 

Wrong coordinates

Az íróról:

 

Véleményezd!