Pradis smaragdzöld barlangja és egy fantasztikus természetes vízi vidámpark

Ez több mint 500 méteres tengerszint feletti magasságban található terület, ezer élményt kinál annak aki szereti az érdekes helyeket.

Csak 207 lépés lefelé és máris,megcsodálhatja a Cosa patak által létrehozott szurdokot,szerintem nincs olyan ember aki kihagyná ezt a helyet, ha erre jár. A barlang azért kapta a Zöld barlang nevet mert a fala a varázslatos smaragdzöld, mintha ha csak a szemünk káprázna ahogy a falak smaragdzöld szinben világítanak, igen a természet viccelt meg bennünket.
A nyilvánosság számára 1964-1968 vált hozzáférhetővé, ahol az elvégzett munkálatok révén, lehetővé vált lejutni a patak szintjére, amely a barlangban folytatja útját.A hely egy különleges látványosság, hisz eddig leginkább csak a barlangászok gyönyörködhetek a föld alatti vizesésben vagy föld alatt szaladó sebes patakokban.
A Pordenone hegyek ékszere ez a terület s ahol imádkozni is lehet,hisz lent a mélyben egy istentiszteleti hely is van, amelyet egy szentelt Mária bronzszobror képvisel. A hely a régészek szentélye is egyben ahok Karácsony napján több ezer ember hallgatja a misét.
Ha ismét a felszinen vagyunk érdemes meglátogatni a barlang múzeumot, amely számos paleontológiai,ásványkő és régészeti lelet mutat be, hisz a barlangkokban a feltárás során értékes tárgyak kerültek felszinre.

Nyitvatartás :
Agusztus minden nap : 10-töl 18 óráig
Szeptember 11-ig hétköznap: 14:00-töl 18:00-ig vasárnap :10-töl 18:00-ig valamint szeptember utolsó két hétvégéjén : szombaton 14 töl 18:00 -ig vasárnap : 10:00 töl 17:00 -óráig.

Nature Acqua Park Pradis:
Nem messze a Pradis barlangoktól található a Nature Acqua Park Pradis, másnéven Pradis természetes vizipark paradicsom, még mielött valaki vizi vidámparkra gondolna, műanyag csúszdákkal, azoknak elmondom sokkal többröl van szó, itt a kaland garantált minden korosztálynak : a canyoning központban bérelni lehet felszerelést (“békaruhát” és bukósisakot).A kalandos ( viz) utak különféle nehézségi fokúak és csak kisérővel látogatható, gyermekes családok számára is.

Jó szórakozást !

La Grotta Verde di Pradis

La Grotta Verde di Pradis è un posto magico, viene così chiamata per l’incantevole color smeraldo che illumina le sue pareti. Le grotte verdi di Pradis si trovano in provincia di Pordenone.
Ti va di buttarti in un’avventura? La risposta : Nature Acqua Park Pradis.

Scendendo 207 scalini si può ammirare la forra creata dal torrente Cosa e, arrivati in fondo all’orrido, ci si troverà davanti al Crocefisso ligneo del M.tro Gatto di Treviso.
La grotta è stata resa accessibile al pubblico mediante lavori eseguiti negli anni 1964-1968. Per mezzo di sentieri in discesa e di numerosi gradini si riesce a scendere sino a livello del torrente, in uno scenario di grande spettacolarità dovuto alla particolare conformazione del luogo.

Wrong coordinates

Az íróról:

 

Véleményezd!