Kagyló tenger

A homok nem más mint ásványi anyagok és kőzetek ,mig a tengerparti homok felhalmott kagylók,tengerililiomok,virágállatok,korallok és apró kalcit (karbonátásványt) másnéven gömbös ooliti aprószemű törmelékei .

Az emberi szervezetben található csontok képződéséhez ellengedetlen a kollagén (Ca-foszvát) és az emberi szervezet folyadék tartalmának az összetétele hasonló mint a tengervíz.

Az ásványi utánpótlás minden ember számára nélkülözhetetlen erről mindenki kérdeze meg orvosát illetve gyógyszerészét,viszont azt a tényt,hogy a tengervízből ionizált ásványi anyag a bőrünkön keresztül is képes felszívódni és ezt senki sem vítathatja.A a tisztitott tengeri iszapból,tengeri sóból számos gyógyító termék készül, valamint terepiás hatásal van az idegrendszere,emesztésre,izületre és még sorolhatnám.

A kagylóról jót vagy semmit

Fájó és berozsdásodott izületeiknek nemcsak a tengervíz (termálvíz) tesz jót,hanem a tengergyümölcseinek étkezése amely egy tengerparti nyaralásnál kihagyhatatlan.

A kagyló például a legtöbb glükozamint tartalmazza, ami az izmok és porcok kenőanyaga és a kovasav tartalma végett a csontokat és kötőszöveteknek is jó szolgálatot tesz,ezenkivül vitamin és ásványi anyaga is számottevő.

A történelem során a kagyló fontos szerepet játszott ,hisz minden területen alkalmazták legyen az pénz vagy művészet.

Kagyló álom

Tenger kincsei

Kagyló a kereszténység szimbóluma,hisz a Jakab kagyló a mártírhalált halt Jakab apostol testét borította be ,amikor amikor Hispániában a tengerpartra ért,az emlékét zarándok út is, őrzi ahol a zarándokok kalapjukra gallérjukra kagylókat tűztek.

A kagyló a termékenység szimbóluma erről szól a világhíres festő(k) festménye :A Vénusz kiszáll a habokból (a kagylóból) Sandro Botticelli vagy Caravaggio híres festménye a Emmauszi vacsora ahol a kagyló mint szimbólum megtalálható.

A kagyló az évszázadok során,beolvadt a kollektív pozitiv tudattalanba,legyen az egyszerű kagyló szedés vagy a művészetek kreatív tevékenysége.

Bellissime Conhiglie

La sabbia è formata da granuli piccolissimi che sono carbonato di calcio,silice oppure accumulo dei scheletri del mare come le conchiglie.

Gran parte della storia, le conchiglie ebbero un ruolo fondamentale per l’uomo, vennero utilizzate in tutti i campi, dai soldi all’arte: gioielli,tesori oppure come moneta di scambio.

Nel corso della storia, architetti e artisti incorporarono nelle loro opere svariati simbolismi tra cui appunto la conchiglia. Le conchiglie erano un simbolo di rinascita e associate al mare, indicavano la fonte della fertilità. Tutti proveniamo dal mare, la conchiglia divenne così simbolo del grembo materno e della nascita della dea Venere.

Un esempio: La Nascita di Venere di Sandro Botticelli oppure le conchiglie come simbolo dell arte : Cena di Emmaus di Caravaggio

Il risultato di queste antiche usanze fu che le conchiglie vennero assorbite nel nostro inconscio collettivo come simbolo positivo.

 

 

Az íróról:

 

Véleményezd!