Gyermekkel  Velencében

Velence remek szórakozás kicsinek és nagyoknak is, de így is adódik olyan pillanat, amikor arra gondolunk, hogy milyen jó lenne valahol egy hely, ahol mi nyugodtan leülhetnénk, míg gyerekeink békésen szaladgálnának.

Pineta Sant”Elena

Egy alkalommal amikor Velencében voltunk közöltem gyermekeimmel:
-“Ma elviszlek titeket egy erdőbe szaladgálni “!
-« De Anyu ne viccelj már! Velencében nincs is erdő« mondja kisebbik gyermekem, amikor némi hajókázás után már meg is érkezünk.A Velencei sétától kifáradt lurkók mintha új erőre kapnának, amikor birtokukba veszik a 35 ezer négyzet méteres terület egy részét.
A Szent Elena-i sziget az 1800-as évekig önálló sziget volt, de ma már szerves részét képezi Velencének, szinte egybe olvadt vele gyerekeink örömére.
Itt tudunk focizni a füves területen, kosárlabdázni a nagy mezőn, ez a hely nemzetközi, hisz a játékhoz nem kell szótár.
Van itt hinta-palinta, akár négyen is rácsimpaszkodhatunk és egy jót hintázhatunk!
« Gyere kis pajtás, ha elfáradtál a Velencei sétától, itt igazi kikapcsolódás vár reád! »
Mit érdemes itt megnézni?
Szent Heléna (Flavia (Fulvia) Iulia Helena ) szentel templomot aki a régészek védőszentje a Nagy Konstantin császár édesanya volt Jézus keresztjének megtalása is az Ő nevéhez fűzödik.A templom a 1028-ból származik s amely az ágostoni rend alá tartozott a hozá épitett kolostorral együtt.Itt található Szent Heléna sírja is amelyet 1211-ben nyerte el méltó helyét.

Giardini Papadopoli

Ki gondolná,hogy a Piazza Roma tértől alig pár lépésnyire játszani is lehet?
Míg azon gondolkodunk ,mikor is indul a vonatunk vissza felé, vagy lassan az autoparkolóhely felé indulnánk, itt érdemes megállni.
Míg mi szülők nosztalgiával nézzük a gondolákat, addig gyermekeink már rohammal birtokba veszik a helyet. Az északi oldalon egy dombot találsz:
-ʺUccu szaladj fel reáʺ!

Campo San Geremia: Parco Savorgnan

Voltál már itt? Ha igen, írd majd meg nekem! Íme egy velencei kert, ami azon kevesek közé tartozik amely nagyközönség felé is nyitott. A kert, -a Savorgnan ház botanikus kertje volt-, több mint 10 ezer négyzet méter, ezért itt a sok a fa, bokor, virág.
-ʺGyere szaladjunk egyet a platán és gesztenye fák között, dobd el a labdát , van itt minden: hinta, mászóka, csúszda, és ha van kedved, itt aztán bújócskázhatunk egy nagyot! Mit szólsz hozzá kis komám?
A szökőkútnál találkozunk ha már elfáradtál …. ʺ

Rajzolnál? A Campo Santo Stefano az a hely, ahol a velencei gyerekek játszanak és a kövön rajzolnak. Ha van kedved hozd el a krétád, és itt rajzolhatsz kedvedre, gondolát is, vagy egy nevető napocskát.

Ha nincs nyár, ússzál egyet Velencében!
Gondolnád, hogy úszómedence is van Velencében?

Villa Groggia

Itt is laknak gyerekek, akik úszni szeretnének, és itt sincs mindig nyár!Az úszodán kivül ha erre jársz, itt egy szép parkot is találsz, ahol kedvedre futkározhatsz.
A kert romantikus hely, amely közvetlenül a lagúnára néz. A kert és villa a Groggia család ajándéka egy egyesületnek, amely a 19.sz elején mint árvaház üzemelt, s amely jelen pillanatban a Velencei önkormányzat birtokában van. A kert és a villa a Canneregio negyedben található.
Érdemes ide is eljönni, hisz bőven akad itt is látnivaló.

Cime: Cannaregio 3161 Venezia (VE)
Megálló:Actv Fermata Sant’Alvise linee(vonal) 4.1 e 5.1
Kertje nyitva minden nap.

Innen nem messze, érdemes felkeresni egy szép templomot a Sant ‘Alvise-t, amelyhez kolostor is tartozik,s amely a Cannaregio negyedben található.
A templomot Toulousei Szent Lajosnak szentelték, aki nem volt más, mint az Árpádházi Mária magyar hercegnő, és II. Anjou Károly második gyermeke,
V. István magyar király unokája.
A templom 1383 –ban épült, Antonia Venier nemes hölgy jóvoltából, aki évek múlva, az itt található kolostorba vonult vissza. A kolostor és a templom az Ágoston rend szabályai szerint működött. Az épület-együttest a tizenhetedik században újították fel.

Az íróról:

 

Véleményezd!