Tavasz!

Egy millió tulipán Olaszországban !
Számos gyönyörű,szemet kápráztató virágzásban lehet részünk ,ha Olaszországban járunk tavasszal.
A legszebb a (amiről már írtam) egy magán villában található Parco Giardino Sigurtá-ban s ahol Tulipanomania néven,  ahol több mint 300 fajta tulipán színesiti szívet és lelket.
A park meseszép és kihagyhatatlan (klikkelj a kék színre).

Ha természetes környezetben szeretnél virágzásban gyönyörködni érdemes elmenni Sauris tóhoz tavasszal.
Sauris egy olasz kis falú, összesen alig 400 lakossal Udine tartományban Friuli-Venezia Giuliaban.Innen nem messze van a lago di Sauris tó ahol átványos színekben pompáznak a saurisi legelők felett rododentri magyarul havasszépe virágok tavasszal.A pompázó virágok és utolsó esti fény a tó felett, szinte színesre festi az eget ,kihagyhatatlan annak aki erre jár. A nevét a görög rodón (rózsa) és dendron( fa szavakból kapta.Viszont a havasszépe vagy rododendron nem rózsa és nem is fa, inkább az azaleá nevet kapta meg,amelyet számos ember nagyon kedvel. Mintegy ezer fajtája ismert és több tízezer hibrid keresztelt formája is létezik.

Venezia szintén kínál egy csodálatos kertet (nemcsak) tavasszal:
Rendentore Megváltó Bazilika amelynek a honlokzatát isztriai kővel boritották s amely egyhajós, kétoldalt három-három egymásba nyíló kápolnája van s amelynek a sekrestyében számos műalkotást őriznek ,szintén nyújt nekünk szépséges élményeket. A kapucinus testvérek által kezdetektől műkődő templom,mindig is a nyugalom és a béke helye volt . A kolostor illetve a rendház mögött a Giudecca kertek megőrizték az eredeti szépségüket . A kapucinus szerzetesek olajfa és szőlő, gyümölcsfák, zöldségek és gyógynövényeket művelnek amelyet egykor a szomszédos gyógyszertárban is árultak. A déli oldalon a lagúna szomszédságában buja ligetek,virágok és kertek kínálnak egy pillanatra pihenést és gyönyörű kilátás a teraszról.

Jó szórakozást!

Az íróról:

 

Véleményezd!