ÖRDÖGE VAN – arra mondják, ha valaki számára előnyös, jól kihasználható helyzetet, lehetőséget másoknál előbb megtud…illetve vannak ördögien jó helyek is.
Kattints a kék színre,hogy új misztikus helyeket fedezz fel !

Most olyan ördögi dolgoknak járam utána amely minden Bibione és környékén nyaraló embert kirándulásra fog sarkalni :

Ponte del Diavolo az ördög hídja a Velencei szigetek egyikén Torcello-n, található amely a XV .századból ered s amelyet a legújabb régészeti vizsgálatok is megerősítenek, utalva a kor épitési stilusára : a téglára. Az ördog elnevezésének az eredetét nem lehet pontosan tudni egyesek szerint az anno itt élt, ördögi családnév végett kapta nevét , mig mások szerint a híd formája amely ördögi ,hisz aki itt megcsúszik, nagy valószinűséggel a tengerben landol..aki nem hiszi járjon utána.

Számokra épült város : Palmanova

Egyedülálló város amely madártávlatból lehet legjobban megérteni, egy kilánc ágú csillag egy tökéletes geometria a XVI. században.
A városmag egy hatszögletű tér amelyet falak és árkok egy keretbe foglalnak, tökéletesen pontosan 360 ° C fokban. Ilyen nincs ?

  • 9 bástya és falak
    3 bejárat amely Cividale, Aquileia és Udine felé néz
    18 sugárirányú utak amelyből 6 fő út

Talán a nagy mester Leonardo da Vinci keze lenne a dologban ?
Bár ez nem valószínű hisz abban az időszakban valószinű a Milanoban tartózkodik viszont,hogy itt járt, erről mindenki meg van győződve.

Az első kővet október 7-én 1593 ban Giulio Savorgnan és Marcantonio Martinengo tette le ,az épületbe rengeteg energia és harmónia volt befektetve s amelynek a fő célja a terület megvédése az ellenség támadásától. A legnagyobb építési és befektetési megbízó a Velencei Serenissima Köztársasság volt.
Az épület egyedülálló volt anno és ma sincs másképp.
Az biztos a város tulajdonképpen lakatlan volt abban a pillanatban,hogy elkészült.
Miért nem akart ide költözni senki?
A város képes lett volna befogadni több mint 20.000 embert ha valaki hajlandó lett volna itt élni de nem volt vállalkozó.
Egy hely ahol még a XVI-XVII .században sem volt vállalkozó kedvű ember,hogy ide költözzön ,de nem is kell csodálkozni : hideg (háború) sima tökéletes egyenlő sarkok,zárt környezet majdnem természetfeletti hely a gyereknevelésre nem volt alkalmas.

Szerencsére ma már másképp van, hisz 1960 -tól az Europában is egyedülálló város az Unesco védelmét élvezi.

Wrong coordinates

 

Az íróról:

 

Véleményezd!