Imádom a titkos helyeket és dolgokat!

Szeretnéd ha egyszer az életben a mese valóságá váljon? Szeretnéd tudni mi van egy igazi Velencei palotában?

Nos akkor gyere velem….

Ca ‘Rezzonico egyik legismertebb paloták egyike, amely Velence található Dorsoduro területen kilátással a Grand Canal a Nagy Csatornára és ahová némi belépőjegy ellenében már te is beléphetsz..

Baldassarre Longhena tervezte a nemes Bon család felkérésére 1649 -ben, hogy nem sokkal később pénzproblémák és tervező halála miatt 1667-ben az épületet már félbe is hagyták .

A következő tulajdonos Della Torre Rezzonico aki eredetileg a Comói -tó mellől telepedett le Velencébe és aki 1752-ben megvásárolja a hagyatékot és Giorgio Massari tervezésében 1758-ban már be is fejezi az épületet.

Ca ‘Rezzonico még több izben gazdát cserélt amelyek során egyes bútoroktol megfosztották. Robert Barrett Browning 1888-ben 250.000 fontért megvásárolta és felújitotta a villat,amely 1906-ban ismét gazdát cserélt Lionello Hierschel de Minerbi gróf személyében, aki a palotát 1935-ben eladta a városi tanácsnak.

Ha kíváncsi vagy ,hogyan éltek anno itt a helyed :

Delle Torre Rezzonico család építették azt a csodálatos díszlépcsőt amit bátran megtekinthetsz, a monumentális átrium, a lenyűgöző tánctermet, gondoltad volna,hogy egy hatalmas kert is van a palota mögött..Szeretnél mindent megérinteni?

Akkor ne csak az ajtót nyisd ki ,hanem a szívedet is….gyere bátran.

Wrong coordinates

Felnőtt belépőjegy 12,00 Euro gyermek és nyugdijas : 11,00 Euro. Nyári nyitvatartás: 10.00 töl 18.00 ig.              Utolsó belépés 17.00 órakor.

 

Spesso avviene che i sogni si realizzano quando non ci pensiamo piú.

Vorresti vedere da vicino un palazzo bellissimo?

Vieni a Venezia e visita CaRezzonico è uno dei palazzi più belli di Venezia che affacciato sul Canale Grande.

Az íróról:

 

Véleményezd!