A Magyar háborúban van önmagával

Minap egy érdekes dolgot olvastam Anikó barátnőm közösségi oldalán: Magyarországon 10 emberből 8 depressziós, a maradék kettő pedig külföldön él.

Miért nem mosolyognak eleget a Magyarok? Pedig lenne min, csak nem veszik észre!

Hőforrásainkat és termálfürdőinket, amelyekre oly büszkék vagyunk, a közvetlen szomszédainkon kívül, szinte senki nem ismeri a világon.
Pedig ez pénz lenne, ennek a kis Országnak!

A magyar származású Andy Vajna, akinek magánéletén csámcsogunk, és aki Hollywoodi mintára, a magyar filmipart szerette volna felvirágoztatni, hogy ahelyett, hogy az ócska, brazil szappanoperákat vesszük meg drága pénzért, miért nem mi készítjük el, a jó minőségű filmeket, és adjuk el az egész világnak! Miért nem sikerült Andy Vajna-nak az, ami régen volt? (Abigél, Egy szoknya egy nadrág, Egri Csillagok mind-mind nagyon jó film volt)
Ez megint pénzt hozna, ennek a kis Országnak !

A pár éve meghalt a magyar származású Tony Curtis, aki Magyarország hírnöke volt az egész világban, ez a láncolat miért nem folytatható? Jó nevű, magyar származású híres emberek biztosan reklámoznák kicsiny hazánkat, ha megfelelően fordulnánk hozzájuk.
Miért nem tesszük meg? Bárki elindíthatja a láncot, elég egy szép levél, amiben megkérjük őket, ha az egyik nem sikerül, megpróbálunk egy másikat, ha több százan aláírják, biztos nem talál süket fülekre!
Ez megint pénzt hozna, ennek a kis Országnak !

Kiváló oktatási rendszerünk van, nem nekünk kell másokat másolnunk, hanem a miénket kellene máshova eladnunk.
Ez is pénz lenne ennek a kis Országnak.
Nem beszélve a magyar komolyzenéről, és még sorolhatnám…
Az általános válasz, ha megkérdeznek bennünket, hogy miért nem vagyunk boldogok, összesítésben mindig ugyanaz a válasz:

1, Alkalmi munkából élek
2,Nincs jó fizetésem
2,Nincs elég jó fizetésem
3,Nincs olyan fizetésem, mint az Europai Uunioban, vagy nincs olyan fizetésem, mint az orvosnak, a közgazdásznak, vagy a szomszéd vállalkozónak.
4,Nem kedvező a politikai helyzet
5,Nem volt olyan lehetőségem, mint a hugomnak, öcsémnek, és a mi időnkben sokkal nehezebb volt.
6,Nem születtem gazdag családba.
7,Nincs végzettségem
8,Nincsenek jó kapcsolataim
9,Nincsenek lehetőségek, vagy máshol több lehetőség van
10,Nem beszélek nyelveket

A válasz minden esetben ugyanaz, nincs miért boldognak lennem.

Mivel én sem vagyok boldog, ezért a szomszédom sem boldog, és így az egész falu sem az, majd a város, és az egész ország jajgat a boldogtalanságtól.Tulajdonképpen, mindenki egyfajta kényelmes depresszióban él. Mindenki szomorú, és mindenki beteg. Így, depressziósan próbáljuk a helyzetünket megoldani, tehát eleve szomorúan indulunk minden helyre, és helyzetre, egy beteg szomszéd vagy közalkalmazott, depressziósan próbál rajtunk segíteni, a faluban csak depressziós él, ilyen a város, és Magyarország is.

Némi fényt és örömet az arcunkra, talán csak gyerekeink mosolya tud varázsolni.
Aztán, ahogy felnőnek, bele születnek ebbe, az általunk működetett depressziós környezetbe, és ők is depressziósak lesznek. Ezt szeretnéd?

Ugye azt szeretnéd, hogy a gyermeked BOLDOG legyen?
A válasz, biztos vagyok benne: Igen
Ha viszont megkérdeznek bennünket, a válasz mindig ugyanaz:

Tőlem kívül álló okok miatt nem vagyok boldog. Tehát, az én boldogságom, a kívülálló okoktól függ?? Nem tőlem !

Aki boldog mit csinál jobban ? Önmagából indul ki! (a pesszimista rögtön rávágja, egoista).
Tényleg egoista lenne az, aki keresi és meg is találja a Boldogságot ? Itt nem a pénzes- zsákokra, politikai posztokra gondolok, akiket, csak a pénz birtoklása, és mások kizsákmányolása vonz.

Biztos mindenki ismer a környezetében olyanokat, akik minden nehézség ellenére boldogok, pedig három gyerekük van, panellakásban laknak, és hogy kibírják fizetni a rezsit, kiadnak egy szobát, csak az anyuka dolgozik, az apuka csak alkalmi munkát vállal, átköltöznek az ország másik szegletébe, mert ott több a munkalehetőség.

Abból indulnak ki, hogy ha én boldog vagyok, keresem a megoldható megoldásokat, és minden nehézség, pofonok, akadályok ellenére, keresem a jó és pozitiv dolgokat, ha nincs, létre hozok egyet azokkal, akik hasonlóan gondolkodnak mint én, mert ha én boldog vagyok, akkor az én férjem, az én feleségem, az én gyerekem is az, és akkor a közvetlen környezetem is az lesz, ha én mosolygok, a postás is mosolyog, a sarki boltos is örömmel dolgozik, a sarki boltos öröméből a falu is kap, ha a falu törekszik, egy jó polgármesterrel a környezeti adottságokat, kulturát, történelmet, a helyi lakosok segítségével, megfelelően kiaknázza, akkor jut ebből a környező városnak is, és a városokból az egész szép Magyarországnak.

Ti, akik mertek és akartok, és mindent megtesztek, hogy boldogok legyetek, és nem keresitek a rajtatok kívül álló okokat, tiétek a boldogság, és csak önmagatokból kiindulva találjátok, kapjátok meg !

(Rólam : szüleim elváltak, kb a nulláról indultunk a válások után, 15 éve nincs mosogatógépem, 10 éve nem voltunk nyaralni, viszont minden évben Magyarországra, haza megyünk, banki törlesztésünk van, és nagyon takarékosan élünk egy vidéki házban. 16 éves volt az autóm, amikor lecseréltem egy új kis Fiatra. Viszont mindent megteszek, hogy boldog legyek, a depresszióra nagyon jó a séta, a sport, a kirándulás, a festés, a rajzolás, torna a fűnyírás, a munka, a családom, a barátok, az idős anyósommal a nagyon jó, kiváló, szerető közös gondoskodás, vannak tyúkjaink, nincsenek gőgjeink, és megkérdezzük egymást, hogy vagy, és egymást erősítve, a család boldogságát keressük, amelyből jut a közvetlen környezetünknek is, és ha mégis elakadok, nem szégyellek elgondolkodni, bocsánatot kérni, a múltból tanulni, és szülői szeretet kérni, gyerekeimbe, pozitív emberekbe kapaszkodni. Ne másoktól várjuk a megoldást, hanem Önmagunktól.

Sok sikert kívánok mindenkinek!

Magyarország

Megoldás

Le persone che si lamentano del proprio stato danno sempre la colpa alle circostanze. Le persone che vanno avanti in questo mondo sono quelle che si danno da fare e cercano le circostanze che vogliono e se non riescono a trovarle, le creano.

Secondo una ricerca Gallup di 3 anni fa il popolo piú pessimista d’Europa e del mondo sono i greci e gli ungheresi .Secondo della ricerca questa situazione fu creato della crisi economia e finanziaria che ha fatto peggiorare la vita e delle persone.
Ma la percezione delle prospettive future non dipende dal benessere materiale perché tra i paesi piú ottimisti ci sono tanti paesi africani :Burkina Faso e Niger.

Stiamo vivendo un crisi globale tra incertezza politica e economica ma
secondo me la felicitá non nasce delle cose esterne soldi,potere ma la voglia di pensare diversamente.La felicitá è aperta a tutti perché una persona ottimista è un manager della sua esperienza e lo gestisce bene.

Auguri a tutti!

Az íróról:

 

Véleményezd!