“Bunkó- tuskó” visszhangzik a gang a lakóházban amikor néhány jól nevelt embertársunk
egymásnak kiabál.Aranyom sem sokkal különb amikor felállnak a járdára az autósok vagy éppen egy kutyakakit próbál letörölni a cipőjéröl.Persze nekem se kell több ha valaki sárosan bejön a lakásba:
”Ne légy ilyen faragatlan tuskó,hogy igy bejössz a lakásba!”

Bunkó ?vagy bütykös bot az ősember elsö harci fegyverje
Tuskó ?vagy a fának a tő feletti maradványa avagy Rejtő Jenö Tuskó Hopkinsa?
Faragatlan ember :aki nem viselkedik tisztelettudóan avagy nem tanult ember
Botfülű aki nem igazán ért a zenéhez avagy nincs jó hallása …

De máris másképp gondolkodunk ha az édenfára,tölgyfára vagy akácfára gondolunk netalán egy edrőben járunk hisz az erdő a föld talán legkomplexebb életközössége.
Vannak magányos fák ,ligetek ,fasorok és erdősávok és vannak jópofák és vannak FAPOFÁK és ARCOK és bokrok.

jópofa bokor

Család

Il Parco Giardino Siguritá 60 hektáron található természeti park Veronában,Valeggioban néhány kilométerre délre a Garda-tótól. Pazar mesés hely, amely antik nemesi család hozománya ahol több ezer fajtájú virág,fa,bokor kinál nekünk páratlan kinálatot a természet csodáiból.Aki úgy gondolná ezer egy ilyen hely van még,az téved hisz itt templom,kastély,szobrok,mesélő kövek,tavak és ezer egy érdekes dolog vár ránk.

Itt vannak a JÓPOFÁK

I Bossi a legérdekesebb karakteres lakói a parknak a kertészek csak “megsimogatják” a bossik koronáját s az így kapott bokrok különös formák és egyéniséget tükrőznek vissza.Ime egy nem fapofa hanem egy jópofa bokor ahol nem Fapofák vicsorognak rád hanem JópoFák!
A Parco Giardino Siguritá parkban létrehoztak egy labirintust is amely az egyik érdekessége a parknak 2500 négyzetméteres 2m magaságú Taxus baccata között keringhettünk amig ki nem találunk ,segitségünkre lehet ha jópofát vágunk a több mint 1500 tő Taxus-nak akik talán nem úgy gondolnak ránk :
Na gyere te fapofa nézzük csak mire jutsz itt navigátor nélkül!

Aki a labirintus középre is oda talál az egy rézzel boritott 2,5 m magasságú kilátóba mászhat fel aminek a tetején máris megcsodálhatja a labirintus művészi formáját.
Gyerekkel is óriási élmény mert több programmal várják őket.

Nyitvatartás :Március 8-tól november 5-ig minden nap 9 töl 18-ig 2018-ben
Felnőtt belépőjegy: 12,50 Euro, Gyermekjegy :6,50 Euro, Nyugdijas jegy : 10 Euro
(Ingyenes 0-4 éves korig ).Fontos négylábú barátaink ide nem jöhetnek velünk.

In provincia di Verona a Valeggio sul Mincio si trova il parco Giardino Sigurtá un parco di
60 ettari vicino del Lago di Garda.
I Bossi sono amici del parco sono siepi che vengono potate seguendo una forma particolare.I giardineri si accarezzano ricavando una forma di cespugli partilolari.

La nuova attrazione del parco è il Labirinto costituito da 1500 esemplare di Tasso(Taxus baccata L.)che alto di 2m e si estende su una superfice di 2500 metri quadrati.I fortunati visitatori che arrivano dalla torre(ché situato al centro) potrebbero ammirare le geometrie del percorso stesso e le altre attrazione naturali del parco.

Dall’8 marzo all’ 8 novembre 2015, tutti i giorni con orario continuato.
Ingresso dalle ore 9.00 alle ore 18.00, chiusura ore 19.00.
Prezzi adulti 12,00 Euro Ragazzi :6,50 Euro

Wrong coordinates

Az íróról:

 

Véleményezd!