A ringatásnak terepiás hatással van a szervezetünkre gondolnád,hogy a világ egyik legszebb városában ezt ki is próbálhatod, ha nincs sok pénzed 2 euro is elég.Gondolázás szinte ingyen Velencében.

Kecses testű gondola síklik a vízen elsuhanva ahol csodás velencei paloták nyújtják az elbüvölő kilátást.
Ahogy gondolán suhanunk a gyenge ritmikus hullámok hátán észre sem vesszük a mozgást miközben szép lassan eltűnnek a félelmeink,szorongásaink és belsőfeszültségeink.A világ legegyszerübb terepiának a részesei lehettünk ha kipróbáljuk a gondolát ami nem más mint a ringatás.Az egyensúlyozás szerve a belsőfülünkben van, amely a hallócsigához kapcsolódik az itt lévö folyadékkal együtt, amely ha mozdulunk ingerli az ideghártyát amelynek jelzései eljutnak az agyunkba az ott lévő egyensúlyozásért és térbeli helyzetért felelős központba.
A ringatással az egyensúlyozást tanuljuk meg gyermekkorunkban, hisz azt mindenki tudja, hogy a kisbabákat igen könnyű álomba ringatni.Sokan nem tudják de egy kellemes gondolázassal szinte egy másik dimenzióba lépünk amely szinte elringat minket…….

Érdekesség a Sophie Swartz genfi neurogus kísérlet során egy speciális hintaágyba fektetett felnőtt embereket, ahol mindenki gyorsabban aludt el mint a saját ágyában, s ahol mindenki ébredés után kipihentebben is ébredt fel.Igy felnőtt korunkban is érdemes ringatóznunk aminek ideális helye a gondolázás..Viszont nyáron tilos a tengervízben a gumi matracon elaludni!

Gondola Egyesület is létezik Velencében amely a gondolások hagyományait őrzi és szemlélteti az útókor számára. Ente Gondola Istituzione alla tutela e alla salvaguardia della gondola(clicca sulla gondola-kattints a gondola feliratra).

gondole

Gondolázás szinte ingyen

Tanácsok:Egy rövidebb (30 perc)gondolázás 6 személyre Velencében 80 Euro .

Akinek erre nincs pénze ne essen kétségbe, próbálja ki a velencei lakosok által használt közkedvelt közös gondolát amely az egyik oldalról a másik oldalra szállitja a Canale Grande-n az utasait.Ára: 2 Euro személyenként egy szakaszra.

Hol?
Dogana, 9-14 óráig
S.Tomá 7:30-19:30 –ig
S.Sofia 7:30-13:00-ig
S.Samuele 8:30-13:30-ig

In gondola

Se volete provare l’ebbrezza di alcune minuto in gondola,potete utilizzare le gondole traghetto che servono per attraversare il Canale Grande dove non ci sono ponti vicini.
Le gondole utilizzato dai residenti e costa 2 Euro al persona.

Az íróról:

 

Véleményezd!