Villa Varda egy misztikus hely amely Friuli Venenzia Giulia megyében található San Cassiano di Licenza területén.
Kertje több mint 20 hektáros a villa a XV.századból származik de a hely és a környék ősi kelta eredetü amelyre a helység nevek is utalnak mint a maron szó vagy a marra szó amely lápos mocsara helyet takar.
Ma már a lápnak és mocsárnak nyoma sincs annál szebb a villa kertje amely számos őshonos fa édenkertje s amelyhez a romantikus Livenza folyó mentén fekszik.
ʺValamit visz a víz” Livenza folyó amely a ʺSantissima ʺ és a ʺGorgazzoʺ forrásból ered s amely több mint 110 km hosszan kanyarodik,hogy végül az Adria tengerbe ömöljön be számos érdekes kutatás tárgya mai napig is de erről majd máskor írok.
A Villa Varda a Guardia szóbol ered amely gárdát védelmi őrséget jelent utalva a környék és a villa és a valaha itt àllt vár kiemelkedő történelmi védelmi jelentöségére.
A villa kertjében található egy szökőkút amely némi szerencsével egy kis varázslat segitségével gyúfaszállal a kezünkben lángá vállik, ez a nem minden napi dolog az itt található gáz és viz különös keveredésének pazar eredménye.
Kertjében kápolna la cappella egy torony található amely valaha egy érdekes földalatti” hütőszekrélyt” rejtett amely a régi időkben lehetővé tette még nyáron is a gyorsan romló ételek tárolását .

Nyitvatartása :nyáron 8:00-20:00 télen 8:00-16:00

Wrong coordinates

 

Az íróról:

 

Véleményezd!