Több mint 15 éve dolgozom a turizmusban, igy némi tapasztalatra szert tettem, ezt szeretném megosztani veletek bárkinek bármi kérdése van független mely irodánál foglalta le lakását bátran irjon, igyekszem mindenki segitségére lenni.

Bibionet mindenki ismeri mégis megpróbálom a lehetetlen elmesélem,hogyan lehet  még jobban megszeretni e tengerparti kisvárost.

Bibione titkos Villája

Nos Bibione alig több mint 50 éves és bár sokan ugy gondolják nincs már új a nap alatt nos  mégis Bibione és környéke története  az antik idökig nyúlik vissza.Az1990-es  években véletlen ásatás folytán egy antik romai villa bukkan elő a semmiböl ,amelyet pontosan a tengerszint felett 11 méterrel találtak meg a “Mutteron dei Frati” Val Grande mezőgazdasági  cég területenén a  kíváncsiskodó szemek  elöl megbújva az erdő  és a rengeteg  növény-és állatvilág édeni takarása rejti e régészeti felfedezést.

A Római Villa amely antik mozaik padlóval  valamint több mint 7 szobával  dicsekedhet csak részben tárták fel.A századok során egyes részeit sajnos elhordták de ami megmaradt különbözö muzeumokban fellelhető.Antik cserép irások mint a “Ti PANSIANA” illetve “C. TITI HERMEROTIS” valamint egy nagyon fontos régészeti lelet egy érem a Onorio császár idejéböl amellyel a Villa pontos korára is fény derült  idöszámitásunk után  395-423 évekre tehetö.

Aki Bibionéban jár és érdekli a régészeti kincsek innen nem messze érdekes felfedezéseket tehet meglepődve ,hogy nem kell messzire sem mennie ha egy különleges mozaik padlóban szeretne gyönyörködni.

Akit érdekel hol  szivesen megirom az összes tudnivalót .

Szeretsz kirándulni ? Kattints a fejlécen található  ” Érdekes helyek”  feliratra

Ime egy kis kör kép ha Bibionéban járnál 2021-ben

Piac amely minden város tükre ( ahol a olasz kofa veszekszik és kinàl minden földi jót az arra járónak) minden kedden reggel 7.00 től 13.00 óráig tart nyitva.Itt minden megtalálható :zöldség, gyümölcs, hal, sajt, szalámi árus ,a cipő és ruházati cikkeket sem érdemes kihagyni, mert ha nem mész el a piacra, nem kóstolsz bele az igazi Italiába.

Az irodákban kapott strandjegyet a tengerparton lehet beválltani a –Cassa- Pénztár feliratú  kék szinü pavilonokban.

-Smoke Free- a tengerpart teljes területén tilos cigarettára gyújtani,nos sokan szörnyülködnek de a szezonban több mint  25 millio cigaretta hulladék gyülik  össze amely nem beszélve arról ,hogy káros az egészségre,  el kell gondolkodni azon is, hogy  mindenkinek joga van egészséges levegőt belélegezni, tiszteletben tartva a különböző igényeket is.Bibionei tengerparton, elsőként Olaszországban,  megtiltották a cigarettázást,a strand egyes kijelölt helyein lehet csak dohányozni (hasonló intézkedés eddid csak Amerikában Californiában történt idáig).

Spiaggia di Pluto kutya strand az 1 szektorban található és amely minden négylábú álma hisz itt kis kedvenceink mindent megkapnak bele értve saját kutya napózóágyat és itatótálkát és kedvükre fürödhetnek, Ez valóban kutya jó hely,akinek kutyája van ki ne hagyja  és ahol elsőnként Olaszországban kutyafagylalt is kapható.Itt végre nem lesz kutya meleg- (ünk)! A strandjegy felhasználható de a kutyusra rá kell fizetni és ami legfontosabb időben helyet foglalni,mert a helyek korlátozottak.

Kerékpár út amellyel egész Bibione bejárható nagyobb részt közvetlen a tengerpart mellett bringázhatunk és aki kalandvágyóbb bringó tekerő vagy elektromos változatát is kipróbálhatja.

Gyerekek-Bambini ( még gyerekbarát helyek): kattints a fejlécen található  ” Aktív bambini”  feliratra

Luna Park-Vidámpark Via Orsa Maggiore :Minden nap nyitva este 18tól 24 óráig (belépöjegy ára változik attól függöen,hogy milyen játékot probálunk ki.

Kihagyhatatlan hely…

Bibionei  vonat

 

Férjem aki egy régi nyaralás alkalmával közölte: Megyünk Vonatozni drágám?Addig egész  jól szórakoztam de ez már nekem is fárasztó volt igy mondtam is neki :

-Ne jópofizál nekem nincs itt Bibionéban semmilyan kisvasút ..

Egészen addig morogtam   az én imádott férjemnek  amikor a Piazza Fontana téren egy vonat sipolást hallottam és elsuhant mellettem egy kisvasút…Bibione  tényleg nem rendelkezik vasutvonalal hisz a legközelebb található vasútállomás a Latisana kisvárosban található innen 15 km-re ,de nosztalgia “kisvasúttal”amely tulajdonképpen egy kisbusz bejárhatjuk Bibione-t nemcsak  gyerekeink örömére.

Jó szórakozást !

 

Fontos dolgok :

Orvosi ügyelet minden nap 24 órában Via Maya.A rendelés és a betegvizsgálatot ki kell fizetni minden esetben független az otthon kötött biztositástól,a nyugtát(számlát ) jól el kell tenni mert otthon a betegbiztósitonal az összeg beváltható.

Ha kifogy a gáz palack kérem hivja az irodát(olasz partner irodát) a gáz papackot csak az iroda nyitvatartása idején viszik ki .Az olasz törvények szerint csak egy erre szakosodot cég cserélheti ki a gázpalackot amely általában reggel 9töl 12:30 ig és délután 16tól 19 óráig történik.

Ha ki megy a biztositék a lakásban(elöbb kérem kapocsolja le az összes kapcsolót a lakásban a vizmelegitő boilert is bele értve),menjen le a földszintre minden ház rendelkezik központi kapcsolóval itt meg kell keresni a kulcs szerinti számot és visszakapcsolni a lakás biztositékát.

 

2021 programmok:

Szórakozások minden mennyiségben  a tengerparton

Torna : (aerobik,tánc,nyugdijas torna,feszesitő torna,stretching), úszás:  (kezdő, haladó)  bambini (gyerekek) : ingyenes gyerekmegőrző, játékok és millió egy élmény.

Információ : a kék színű pénztárokban ( Cassa) a tengerparton.

Amennyiben extra információra lenne szüksége megtalál a : vakaciogabry@gmail.com címen, a fő munkaköröm Bibione apartmanok kiadása, igy minden igyekezetem ellenére nincs mindig időm válaszolni rögtön a levelekre.Köszönöm a türelmet.

 

Az íróról:

 

15 hozzászólás

 1. Takács Marika / február 7, 2015 at 5:43 du. /Válasz

  Szeretnénk menni de 2 személyes apartmant nagyon nehéz találni, és ha van akkor nincs parkoló vagy csak kevés. 🙁

  • Gabi / február 10, 2015 at 10:25 du. /Válasz

   Kedves Marika Természetesen létezik 2 személyes apartman.Szükségem lenne a pontos hétre amikor jönni szeretne a turnusok szombati váltásban vannak.Megtudná nekem adni az e-mail cimet.Várom.Köszönöm.

 2. Szabó Evelin / február 12, 2015 at 1:18 de. /Válasz

  Nagyon jó volt olvasni, hasznos. Nekem egy kicsit orientált tudásra lenne szükségem, kutyával tervezzük a nyaralást. Érdekelne a kutyás strand jegy ára, a lekerített napozókennelek ára, hogy milyen más partszakaszon szabad még vele fürdőzni, boltba bevihetem-e (tudván, hogy ott sokkal kutyabarátabbak), milyen alapvető szabályok vonatkoznak a kutyával nyaralásra…?Kutyabarát szállodát már találtam.
  Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom!
  Köszönettel: Evelin

  • Gabi / február 14, 2015 at 9:23 du. /Válasz

   Kedves Evelin
   Szükségem lenne a pontos idöszakra amikor jönnének,boltokban szinte kivétel nélkül belehet vinni,mivel tavaly egy új törvény lépett érvénybe.Ott ahol esetleg még sem lehetne ott a bejáratnál jelölik (függ nagyban a tulajdonostól is ).Ha esetleg mégsem szállodában mennének apartmanok széles választéka áll a négylábu barátaink és gazdáik részére abban az irodában ahol én dolgozom is.Csak az 1 szektorban lehet a kutyával a strandot használni valamint van egy óriási part szakasz a vílágitotorony felé (kb 3 km) ahol szabadon szaládgálhatnak.Várom válaszát a pontos idöponttal kapcsolatban.Szivelyes udvozlettel :Gabriella

 3. Szabó Evelin / február 16, 2015 at 8:05 du. /Válasz

  Nagyon köszönöm válaszát. Júl.25-Aug.1.-ig foglaltam kutyabarát szállodában szobát. A szállodáról szinte mindent megtaláltam ami érdekelt, a kutyás strandról is sokat tudok már, de a jegy árát homály fedi. Képeken láttam a lekerített boxokat ahol szintén 2 ágy és napernyő van, csak egy fa kerítéssel körbe van kerítve, így a kutyát nem kell megkötni a pihenés alatt, ezeknek mi lehet a napijegyük és a sima belépőknek? A többi partszakaszon is végig lehet sétálni pórázra kötött kutyával? A chip, oltás, féregtelenítés természetes, ezen kívül lehet tudni mik kötelezőek kutyás nyaralóknak?
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Gabi / február 18, 2015 at 10:05 du. /Válasz

   Kedves Evelin, Nem sokàra jelentkezem,de 10 napig karbantartàs miatt nem leszek elérhető addig utána járok a dolgoknak,pontosan mennyibe kerülnek az árak.Sajnos a többi partszakaszon nem lehet végig sétálni csak a strand mentén lévö sétáló kövezett szakaszon lehet a kutyust pórázon vezetni.Szivélyes üdvözlettel Gabriella

   • Gabi / február 18, 2015 at 11:50 du. /Válasz

    Új bejegyzésemben mindent megtalál,ha még lenne kérdése irjon (10 nap) és jelentkezem.Üdvözlettel Gabriella

 4. Szabó Evelin / május 10, 2015 at 11:44 du. /Válasz

  Kedves Gabriella!
  Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a képeken látható egy gyönyörű partszakasz, a kikötő mellett, gyakorlatilag egy kietlen, vadregényes résznek tűnik. ( internetes fotó nézegetés alapján) A kérdés az lenne, hogy Ön mit tud erről, lehet-e ott fürödni, kutyával strandolni? A magyarországi rossz példákból kiindulva, tartok tőle, nehogy szabálytalanok legyünk, de alapvetően, ha találunk egy olyan partszakaszt ahol nincsenek fürdőzők szabad fürödni ha erre vonatkozó tiltó táblát nem látunk?( kutyával persze) Nagyon várom válaszát!
  Köszönettel; Evelin

  • Gabi / május 11, 2015 at 5:24 du. /Válasz

   Kedves Evelin!
   Örömmel vettem a kérdését,nos kutyával fürödni Bibioneban csak a Via Righel 1.szektornál lehet.Szivélyes üdvözlettel :Gabriella

 5. Zsuzsa / május 2, 2018 at 1:42 du. /Válasz

  Kedves Gabriella!

  Nem tudom az oldal még működik vagy sem.
  Segítségét kérném. Családdal júliusban Bibionéba megyünk. Az egyik nap szeretnénk a gyerekeknek megmutatni Velencét. Arra gondoltunk a férjemmel, hogy hajóval mennén. Próbáltam keresgetni az interneten, hogy honnan, mikor és mennyiért lehet utazni, de sehol nem találtam.
  Kérem, segítsen nekem ebbe.
  Köszönöm!

  Üdvözlettel
  Zsuzsa

  • Gabi / május 14, 2018 at 5:38 du. /Válasz

   Kedves Zsuzsa!

   Igen az oldal működik csak mivel egy hobby oldal ritkán van lehetőségem rátekinteni.
   Kérem irjon nekem a erre az E-mail cimre : vakaciogabry@gmail.com
   Várom levelét baráti üdvözlettel : Gabriella

 6. Györgyi / szeptember 5, 2018 at 11:09 du. /Válasz

  Kedves Gabriella!

  Szeptember végén megyünk Bibionéba, apartmanos nyaralásra. Az étkezés a legnagyobb félelmem, mert a kislányom tej és tojás érzékeny. Kérdésem: vannak-e nagyobb bevásárló központok ahol növényi tejet, vagy vegán ételeket lehet vásárolni, vagy cipeljem busszal el arra a pár napra az alapvető táplálékot számára. Ill. az éttermekben angolul meg tudjuk-e beszélni a problémát, és tud-e esetleg olyan ételt amiben nincs ez a két alapanyag?

  Köszönöm a segítségét!

  Györgyi

  • Gabi / október 9, 2018 at 4:18 du. /Válasz

   Kedves Györgyi!

   Nagyon sajnálom,hogy nem tudtam segiteni Önnek, de sajnos haláleset történt a családomban,igy most 2 hónap kimaradt.Bizom benne sikerült találni megfeleő élelmiszereket.Növényi tejet a Visotto élelmiszerboltban lehet ( legközelebb ) legjobb áron megvásárolni.
   Szivélyes üdvözlettel Gabriella

 7. Huszár-File Irci / július 5, 2019 at 9:38 de. /Válasz

  Kedves Gabriella!

  Első házassági évfordulónk lesz a férjemmel, amikor is 07.06-tól Bibione-ban nyaralunk barátainkkal. A hajózás a hobbija, tudna-e nekem ajánlani hajóútat, akár úgy is, hogy 18 fő is részt vehetne az egész kiránduláson. Esetleg árakkal feltüntetve. Köszönettel venném! Üdv.: Huszár-File Irci

  • Gabi / július 22, 2019 at 4:15 du. /Válasz

   Kedves Huszár File Irci!

   Ez a blog egy hobby oldal amely nem hoz bevételt, a hivatalos munkám intenzív nyári idény jellegű ez képezi a bevételem, igy ritkán van lehetőségem megtekinteni a bejegyzéseket.
   A blogon talál egy ” magamról ” leírást, ahol megadtam egy E-mail elérhetőséget ahol január végétől agusztus végéig bárki megtalál : vakaciogabry@gmail.com
   Bármely kérdése lenne legközelebb írjon bátran. Szivélyes üdvözlettel Gabriella

Véleményezd!