A Bibionei tavasz első előhirnőke :

A Spárga amely az egyik leghamarabb zöldelő növény !

A spárga fontos szerepet vállal a környező mezőgazdasági területek gazdálkodásában, de a mi egészségünkre is számos jó hatással bir,hisz a spárgában erős antioxidáns anyag található amelynek fogyasztásával sziv és érrendszerünket védjük meg valamint ,rendkivül gazdag ásványi anyagokban mint kálium és magnézium valamint vitaminokban mint A-vitamin és B-vitamin.Az előző gyulladás megelöző míg az utobbi a manapság nagyon fontos stresszoldó vitamin forrása.

A hagyományos „Festa dell’Asparago e dello Sport A Spárga és a Sport Ünnepe amely 2019-ben ismét visszatér,hogy főszereplő legyen Bibione-ben április 24-én szerdán és 25-án csütörtökön a gasztónomia, bemutatók és szórakozás jegyében. 

Hol ? Piazza Mercato Via Orsa Maggiore Bibione

Mikor ? Április 24-én szerdán 18 .00 órától és 25-án csütörtökön 12.00 töl 14:30 ig és 18 órától.

A spárga party ezenkivül április 26 és 28 -án is nyitvatart.

Kocogni jó..mi lenne ha kibróbálnád magad ? Bárki kipróbálhatja magát egy kocogás erejéig 6,11,16,24 km futó távon amatőr kategoriában de a verseny szellem keretében, amelyet Bibione természetvédelmi területén rendeznek meg.Mikor ? Április 26-án pénteken és szombaton reggel 8.-tól 17.00 óráig.

 Infomrmáció és nevezési dij ( kattints a kék szinre ) 

Április 27-án zenés fuvózenekar 21:30 -kor

Egy kis nevetés az éjszakában a „ Lucciolata-val „ amely 20.00 órakor egy esti misével kezdődik Bibione templomában,majd folytatódik a sötétben elemlámpával mint több száz világitó szentjánosbogár vidáman aki akar legyalogolhat 1 km-et.

Mikor ? Április 27-én este 20.00 órától nem csak hivőknek.

Hol ? A templom téren.

Április 27 és 28 

Légy lendületben! Két napos szabadstílusu frisbee nemzetközi verseny BIBIONE BEACH DISC CO-ED CHALLENGE a homokparton az akrobatika és látvány jegyében.Szombaton, április 27-én kezdődik a selejtezőkkel, majd egész szombaton folytatódik,hogy vasárnap 28-án fejeződjön a döntőbe került nyertesekkel és dijkiosztásal. Informácio : www.bibione-disc.com

Bibione közelében San Filippo -ban április 24/ 25 valamint 27-28 és április 30 és május 1-én hétvégén falusi mulatságok vendégei lehetünk ahol gasztronomia és zenés szórakozás kinál kikapcsolodást a minden erre járónak.

Próbáld ki magad a saját örömödre ( kattints a kék színre )

Az íróról:

 

Véleményezd!