Minden ember, akivel találkozunk kívételes személy aki mindig hagy nekünk valamit és egy kicsit el is vissz tőlünk.Én úgy válok jobbá,hogy erősödöm általuk,s ahogy én formázok embereket úgy formáznak ők engem.

Ogni persona che passa nella nostra vita è unica.

Sempre lascia un pò di se e si porta via un pò di noi.


Meg szeretném köszöni azoknak az embereknek aki engem megtisztelnek a barátságukkal hisz ebben a rohanó világban megállnak egy emberi szóra ha velem találkoznak.
Mielött mindenki legyintene könnyű neked,hisz Te nyaralást szervezel,nos biztos vagyok benne,hogy az emberség a barátság akár egy fogorvos,postás,szomszéd személyében is érkezhet és nagyon sokszor kaphatunk (nem csak pénzért)sokkal több lehetőséget egy barátunktól, mintha egyszerűen csak a szolgáltatást fizetnénk meg neki.

Létezik barátság érdek nélkül vagy létezik jó érdekbarátság?

Ime egy érdekből létrejött baráti közösség:
Energia közösség(Energia di Comunitá).
Miről is van pontosan szó?

A napelemes rendszerek,amely a nap energiáját villamos energiává alakitják s amelyek általában a házak tetején találhatóak ha egyéni rendszeröl beszélünk.Gyakran viszont a napelemes rendszerek a mezőföldeket csúfitják rontva a természet, a táj teljes összhangját.
Ezen egy kis közösség változtatot.

Ki ne szeretne 20 évig ingyenes villamos energiához jutni?
Ilyen nincs?Ilyen van Olaszországban.

Aki a ház tetejét ingyen felkinálja a napelemes rendszernek nem költ semmit, amit befektetett az a 25,00 euro egyszeres tagdíj.
A felesleges energiát amelyet nem használ fel a saját szükségletekre, a közösség eladja,az ebböl származó jövedelem egy részét a banki törlesztésre fordítja, a fennmaradó rész a bevételt jelenti.
A Polgármester Ivan Stomeo ötlete a Lecce megyében Melpignanoban egy 2200 lakosú városból származik aki egy ügyvéd jelenlétében 2011-ben 71 tag segítségével létrehozta: Az Energia Közösséget, amelynek ma már több mint 156 tagja van( 156 család).
Az ötlet mérnököknek,napelemes rendszer szerelőnek és egyébb új munkahelyeknek ad munkát hisz mindig kell új szakember hisz ebböl jut: járda felújításra,iskola felújitásra,iskola ebéd alkalmazottokra,sportpálya létrehozásra.A plusz pénz által új munkahelyek jönnek létre.

Az íróról:

 

Véleményezd!