Karácsony és Ünnepek idején a meghitt hangulathoz, nemcsak a karácsonyi ízek és illatok kellenek, hanem barátaink és rokonaink,akik millió egy érzéssel társulnak hozzá,hogy ez a nap a lehető legszebb,legemlékezetesebb legyen hisz tudatosan ezekben a napokban nem szerettünk elszigetelődni embertársainktól.

Sokan egy-egy gyertya lángjával varázsolják meghittebbé a hangulatot.

A hit nem elméleti kérdés hisz a Karácsony és azt követtő Vízkereszt ( január 6), azoknak is ünnep akik nem hisznek a kereszténységben.San Francesco vallomása szerint a világ egyik legszebb ünnepe :A Szeretet Ünnepe!

Az 2013-ban pápává választott Jorge Mario Bergoglio az ő tiszteletére vette fel a Ferenc nevet.

Szeretni a világ legszebb dolga :

Kivánok minden barátomnak :Áldott,békés,szeretetteljes Ünnepeket!

San Francesco magyarul Szent Ferenc rendnek egy egész szigetet ajándékozott egy olasz nemesember,amely nincs olyan messze annak aki egyszer Velencében jár !

San Francesco del Deserto Velencei lagúna déli részén található, aprócska szigete, ahova szinte a madár sem jár és ide hajójárat sem indul.Aki viszont nem ismer lehetetlent és szeretne elmélyülni a béke szigetén az privát úton Burano szigetéről közelitheti meg.

Ime egy kis kitérő:

Szent Ferenc 1220 tavaszán, visszatér Keletről Damietta városából, ahol békés és szelid párbeszédet folytatott az Egyiptomi Malek-el-Kamel szultánnal, s bár keresztény hitre senki nem tért át, de mégis Szent Ferenc, Malek-El Kamel szultánban felkeltette azt az érzést,hogy Európa nemcsak a hóditó,kegyetlen keresztes lovagok fellegvára, hanem olyan emberek lakóhelye is egyben,akiknek szívében béke van.

A legenda szerint Szent Ferenc az állandó harcok ellenére megtalálta a békés párbeszédet a szultánnal,hisz azon kevesek közé tartozott akit Malek el Kamel szultán védelme alatt áltak a háborús időkben is.A szultán békére törekvő tárgyalásai az Európai Keresztes lovagokkal többször kudarcba fulladtak , de valami csoda folytán többszöri rövid megszállás után a támadók és a védők megegyeztek és a keresztes lovagok elvonultak.

Szent Ferenc aki már életében példaértékű életet folytatot, visszatérése után komoly vallási problémák kereszttűzében találta magát, de mivel továbbra is a békés megoldás híve volt a visszavonulást választotta magának egy mindössze 4 hektárnyi apró csodás szigeten.

A sziget akkoriban Jacopo Michiel velencei nemesember tulajdona, aki tiszteletben tartja Szent Ferenc választását,oly annyira,hogy egy templomot épített tiszteletére még életében. Ugyanez a nemesi család Szent Ferenc halála után öt évvel (szentté avatása után), a szigetet Szent Ferenc rendnek ajándékozta.

A XV.században szinte kihalt lakatlan területté vált,majd 1460-ban új templomot emeltek rajta s ahol néhány szerzetes él teljes nyugalomban és imádságban.

Nyitvatartás :9:00-11:00 15:00-17:00-ig (kivétel hétfőn)

A szigetre ingyenes a belépő,természetesen adományt elfogadnak.

Isola del San Francesco del deserto un posto affascinante, romantico e una delle più belle della laguna veneziana.Il territorio era stato abitato nell‘antichità , questo dimostrano anche le tracce ritrovate.Un isola dove gli uccelli volano e ad un tempo era il rifugio e ospitò San Francesco al ritorno da un viaggio da Oriente.Nell’isola sono emerse anche tracce dei resti romana, con reperti del primo, quarto e quinto secolo d.C.

Dall’anno 1233 l’isola viene donata all’ordine francescano dal suo proprietario veneziano il nobile Jacopo Michiel.Sull’isola era dedicato una chiesa al Santo.

Il nome del luogo risale al ‘400, quando l’isola di san Francesco per alcuni anni rimase
abbandonata – deserta – a causa della insalubrità della laguna.

Nel XV.secolo circa l’isola per alcunni anni rimase deserta per causa dell’insalubrità dell‘aria della laguna.

IL’isola è aperta alla visita dei turisti:
occasione per una cultura storico-religiosa,
ma anche per gustare la pace e la tranquillità che il luogo offre.

Orario di apertura: 9.00-11.00 /15.00-17.00
Chiuso il lunedì.

Wrong coordinates

Az íróról:

 

Véleményezd!