Miért ne?

A krízis mindenkit érint és ez nem mindig a pénz mennyisége vagy a még nagyobb és még szebb dolgok elérhetetlenségét jelenti, hanem gyakran egy új érzelmi élethelyzet változása.

Ilyen szituáció lehet egy kamasz állandó visszafelelése, rokoni kapcsolatok változása (válás),egy fárasztó kolléga,egy jó régi szomszéd elköltőzése vagy akár egy építkezés a szomszédban ahol elötte a gyerek játszott vagy mi a kutyánkat sétáltattuk.

Mindenki ismeri azt ,hogy régi megszokott dolgok, az állandó érzelmek adják a belső stabilitásunkat,igy ennek a megváltozása gyakran minket is instabilá és elégedetlené tesz. Ha megmarad ez a környezet és az állandó belső elégedetlenség nem lesz könnyű kimászni belöle.

Ha a magányos otthoni órák és hű barátaink nem hoznak segítséget, érdemes kijönni a négyfal közül és keresni pozitiv energiát, amelybe bele lehet kapaszkodni.

Ilyen helyzetekben gyakran a hasonlót a hasonlóval nem lehet megoldani.

Mit lehet tenni?

Bizonyos élethelyzetekben érdemes szinte teljesen ellenkezően gondolkodó társaságban részt venni,mert ők másként látnak bennünket és mi is az ők társaságunkban másképp látjuk magunkat.

Induljon el , egy olyan városba ahol a régi és az új folyamatosan jelen van, ahol semmi sem változik és mégis minden állandó mozgásban van : Irány Velence!

Olyan érzésünk lehet itt,mintha egy bűvész nyújtaná át nekünk a megoldás kulcsát hisz néha egy régi- új (lehetetlen) hely(zet) segitségünkre lehet abban ,hogy egy kicsit másképp lássuk a világot! Hisz gyakran a megoldás kulcsa már ott van a kezünkbe csak mi magunk nem látjuk tisztán!

Irány Velence !!!!

2018-os Velencei Karnevál Január 27-tól február 13-ig tart

Programok :

La festa Veneziana sull’acqua avagy Velencei Ünnep a vízen !

A Karnevál előhírnőke ez a nap amely évente több ezer embert vonz a Rio di Cannaregio csatornán,hogy megtekintsen egy felejthetetlen élő előadást.

Olyan érzésünk lehet mitha egy vízi revűszinház részesei lennénk, ahol a csodás fények és a zene játékával varázsolnak el bennünket.

Még programok:

Festa della Marie avagy Mária ünnepe!

Ez a tradicionális velencei ünnepség amely a XI.századból ered mai napig mitsem veszitett erejéből.A Gyertyaszentetlő Boldogasszony ünnepén (ahol Mária elöszőr mutatja be Jézust a közösségnek) a katolikus egyház minden leendő párt megáldott aki egy éven belül házassodni készült.

A San Pietro di Castello templom a házassulandó hajadonok közül,minden évben kiválasztotta a tizenkét legszegényebb lányt ,akit a templom ékköves értékes ékszereivel voltak felöltözve egészen 973-ig,amikor az egyik ünnepségen kalóztámadást szenvedett a város és elrabolták a lányokat,de valami csoda folytán sikerült megmenteni a lányokat.

Igy Velence több éven keresztül,hogy megköszönje a Szűz Mária közbenjárását Gyergyaszentelő Boldogasszony Ünnepén tartották meg a Máriák Ünnepét.

A mai kor embere ezt az eredeti ünnep újbóli beiktatását egy fesztivál keretében tekintheti meg,ahol tizenkét középkori és reneszánsz ruhába felöltözött lány felvonulásában gyönyörködhet,hisz a legszebb lány minden évben megkapja a Velencei Mária Év cím diját.

Ahol a Mária cím tulajdonosa a San Marcoi templom toronyból,némi bűvészkedés segítségével lerepűl a közönsség soraiba.

 Maschera piú Bella -A legszebb  Jelmez (felnőtt és gyermek kategória)

Szinte a teljes Karnevál időtartama alatt be lehet nevezni a “Legszebb Jelmez” versenyébe,ahová bárki benevezhet.A győztest a Szent Márk téren ,mig a legszebb gyerek jelmezt a Piazza Ferretto téren tekinthetjük meg.

 A Svolo del Leon Ünnepe

 Velencei Buli az Éjszakák Arzenálban a Notti all’Arsenale

Velencei Karnevál ideje, az éjszakai bulik ideje,mert sokan nem tudják Velencében tilos 23 óra után lármázni,tehát aki hajnalig tartó bulira vágyik az itt kitombólhatja magát.

Tehát az éjszakai élet szerelmesei ‘Notti all’Arsenale’ – az Éjszakák Arzenálban végre jól kitáncolhatja magát .

Ingyenes Karneváli vonat Velencében!

Anche quest’anno un calendario, ricco di eventi a Carnevale:

 La tradizionale Festa delle Marie

 Il Volo dell^ Angelo

Durante della festa : La Maschera più Bella il gran finale  in Piazza San Marco invece per i bambini in Piazza Ferretto.

 Il Volo dell Aquilla,  Il Svolo del Leon

Invece per gli amanti della buona musica e il divertimento notturno avranno a disposizione le ‘Notti all’Arsenale’..

Buone Divertimento!

Az íróról:

 

Véleményezd!